Foto: Kipras Streimikis

Lietuvas vieglatlēts Mikols Alekna trešdien Parīzes olimpiskajās spēlēs ieņēma otro vietu diska mešanā, piekāpjoties vien jamaikietim Rodžem Stonam, un sagādāja Lietuvai trešo medaļu šajās olimpiskajās spēlēs.

No Baltijas valstīm pie godalgām ir tikusi vien Lietuva, kuras kontā ir arī divas bronzas medaļas, ko sagādāja airētāja Viktorija Senkute un vīriešu 3x3 basketbola izlase.

Alekna otrajā metienā disku aizmeta 69,97 metru tālumā. Alekna uz brīdi kļuva par olimpisko rekordistu, par astoņiem centimetriem labojot sava tēva Virgilijus Aleknas 2004.gada sasniegumu.

Uzvaru ar tieši 70 metru tālu metienu ceturtajā mēģinājumā un jaunu olimpisko rekordu izcīnīja Stons. Stons savai valstij izcīnīja pirmo medaļu olimpisko spēļu vēsturē. Trešo vietu ar 69,31 metru tālu metienu izcīnīja austrālietis Metjū Denijs.

Otrs Lietuvas dalībnieks finālā Andrjus Gudžus ar 66,55 metriem ieņēma astoto vietu.

Kritiens finālā

Marokas vieglatlēts Sufians el Bakali trešdien uzvarēja Parīzes olimpisko spēļu 3000 metru kavēkļu skrējienā, nosargājot pirms trim gadiem izcīnīto čempiona titulu.

El Bakali pēdējos 300 metros apsteidza amerikāni Kenetu Ruksu, uzvarot ar rezultātu astoņas minūtes un 6,05 sekundes.

Rukss ar jaunu personisko rekordu astoņas minūtes un 6,41 sekunde finišēja otrais, bet trešais ar rezultātu astoņas minūtes un 6,47 sekundes bija kenijietis Abrahams Kibivots.

Smagu kritienu cīņā par medaļām, pārvarot trešo šķērsli no beigām, piedzīvoja Tokijas spēļu sudraba medaļnieks etiopietis Lameča Girma. Viņš ilgu laiku palika guļot uz skrejceļa no no stadiona tika aiznests uz nestuvēm.

Zelts ceļo uz Austrāliju

Austrālijas vieglatlēte Nina Kenedija trešdien uzvarēja kārtslēkšanā, izcīnot savai valstij pirmo uzvaru olimpiskajās spēlēs šajā disciplīnā sieviešu sacensībās.

Kenedija ar pirmo mēģinājumu pārvarēja 4,90 metrus, pēc neveiksmes pirmajā lēcienā 4,95 metru augstumā sacensības olimpiskās čempiones lomā beidzot.

Līdz šim vienīgo medaļu sieviešu olimpiskajās sacensībās Austrālijai 2000.gada spēlēs Sidnejā bija izcīnījusi Tatjana Grigorjeva.

Ar otrajā mēģinājumā veiktiem 4,85 metriem otrā bija amerikāniete Keitija Mūna, bet trešā - kanādiete Ališa Ņūmena, kura iepriekšējos augstumos bija veikusi vienu nesekmīgu lēcienu 4,60 metru augstumā, taču sacensības beidza ar jaunu valsts rekordu.

Piektais ātrākais laiks vēsturēs

ASV vieglatlēts Kvinsijs Hols trešdien uzvarēja Parīzes olimpisko spēļu 400 metru skrējienā, par līderi kļūstot distances pēdējos metros un sasniedzot piekto visu laiku labāko rezultātu šajā distancē

Hols uzvarēja ar jaunu personisko rekordu 43,40 sekundes. Par 0,04 sekundēm atpalika jaunu Eiropas rekordu sasniegušais Lielbritānijas vieglatlēts Metjū Hadsons-Smits, bet trešais ar jaunu Zambijas rekordu 43,74 sekundes bija Muzala Samukonga.

Arī ceturto vietu ieņēmušais Džerīms Ričards no Trinidadas un Tobago sasniedza jaunu valsts rekordu 43,78 sekundes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!