Foto: SIPA/Scanpix/LETA

ASV sprinta zvaigzne Noā Lailss ceturtdien, 8. augustā, 200 metru distancē izcīnīja bronzas godalgu, bet izcīnīt vēl vienu zeltu liedza saslimšana ar Covid-19, par ko viņš nav publiski runājis pirms starta.

27 gadus vecais amerikānis svētdien kļuva par Parīzes olimpisko spēļu čempionu karaliskajā 100 metru distancē un cerēja uz zeltu arī 200 metros. Divreiz garākā sprinta distancē Lailss samierinājās ar bronzu, uzvaru svinot Botsvānas sprinterim Letsilem Tebogo, bet amerikānim stadionā pēc sacensībām nācās izmantot ratiņkrēslu.

Vēlāk jau pēc sacensībām Lailss atzinis, ka Covid-19 ietekmējis viņa sniegumu un vīruss nav ļāvis pacīnīties par zeltu.

"Nācās ņemt pārtraukumus [treniņos]. Es klepoju visu nakti. Esmu lepns par sevi vairāk nekā jebkurš cits, jo ieguvu bronzu ar Covid-19. Pēc sacensībām bija elpas trūkums, sāpes krūtīs, bet pēc kāda laika jau varēju brīvāk elpot. Tagad man ir daudz labāk," mediji citē Lailsa teikto.

Lailss par saslimšanu uzzinājis otrdien agri no rīta, bet izlēmis to turēt slepenībā un tomēr startēt. "Mēs centāmies to turēt pie sevis. To zināja medicīnas personāls, mans treneris, mana mamma. Mēs negribējām, lai visi kristu panikā. Es biju konkurētspējīgs. Vai jūs [saviem sāncenšiem] dotu priekšrocības pār jums?"

Lailss bija paredzējis startēt arī 4x100 metru un 4x400 metru stafetēs, tomēr ieraksti sociālajos tīklos ļauj noprast, ka viņš olimpiskajās spēlēs šogad vairs nestartēs. "Izskatās, ka 2024. gada olimpiskās spēles man ir beigušās. Olimpiskās spēles neizvērtās tā, kā sapņoju, bet tās deva daudz prieka sirdij – ceru, ka visi izbaudīja šovu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!