Foto: Ausma Cīrulniece/LPK

Latvijas parasportiste Diāna Krūmiņa pēc izcīnītās zelta medaļas Parīzes Paralimpiskajās spēlēs šķēpmešanā neslēpa, ka psiholoģiski sev bija uzlikusi "augstu latiņu", jo nedēļas nogalē neizdevās sacensības diska mešanā.

Krūmiņa nedēļas nogalē Parīzes paralimpiskajās spēlēs palika ceturtā diska mešanā, bet otrdien ar jaunu paralimpisko spēļu rekordu izcīnīja zeltu šķēpmešanā F-56 sportistu grupā.

"Psiholoģiski bija grūti, jo sev uzliku baigo slogu pēc diska mešanas, jo nebiju izdarījusi to, ko biju plānojusi. Iznācu ārā, man sirds sitās – laikam bija 145 [sitieni minūtē]. Emocijas ir pārpildītas, pagaidām vēl neesmu aptvērusi. Domāju, ka uz pjedestāla emocijas iznāks ārā, asaras birs. Esmu priecīga, ka izdarīju to, ko es apsolīju Tokijā [pirms trīs gadiem]. Es izdarīju. Mēs esam pierādījuši, ka mazā Latvija var, un esmu lepna par to, ka skanēs Latvijas himna," sarunā ar LTV sacīja sportiste, kura pirmo reizi par paralimpisko čempioni kļuva pirms astoņiem gadiem Rio.

Krūmiņa jau pirmajā mēģinājumā šķēpu raidīja 24,99 metru attālumā, kļūstot par līderi un sasniedzot jaunu paralimpisko rekordu. Turpinājumā Krūmiņa šķēpu raidīja līdz 23,67 metru tālai atzīmei, trešajā mēģinājumā - līdz 23,99 metriem, ceturtais mēģinājums netika ieskaitīts, piektajā piegājienā šķēps tika raidīts 23,09 metrus tālu, bet noslēdzošajā sestajā mēģinājumā tika pie rezultāta 24,09 metri.

Sudraba medaļu ar 23,51 metru tālu metienu izcīnīja brazīliete Raisa Roša-Mašadu, bet bronzu ar 22,35 metru tālu metienu - ķīniete Liņa Sitona.

Sportiste atzina, ka iesildīšanās laikā metieni pat sanākuši kvalitatīvāki un labāki, bet pašās sacensībās pirmais metiens padevies labs, kas arī deva zelta medaļu.

Nedēļas nogalē notikušajā diska mešanas sacensībās Krūmiņai traucējis lietus, un arī otrdiena Parīzē bijusi lietaina. "No rīta iznācu no mūsu dzīvokļa un skatos debesīs "Jopcik, popcik, atkal lietus līst". Bet liekas, ka tad, kad sāku mest, lietus pierimās. Arī sportiskā veiksme bija. Bet šķēpā tas nav izšķiroši. Kopumā ar tehnisko izpildījumu neesmu baigi apmierināta, bet galvenais, ka ir uzvara."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!