Foto: AP/Scanpix/LETA

Pirmdien no apdegumiem miris Diksons Ndjma Marangačs, kurš tika apsūdzēts šaušalīgajā uzbrukumā pret Ugandas vieglatlēti Rebeku Čeptegei, vēsta aģentūra "Reuters".

Septembra sākumā 33 gadus vecā Čeptegei cieta nežēlīgā uzbrukumā, kad viņu bijušais draugs Marangačs aplējis ar degvielu un aizdedzinājis sportistes mājās Endebesā, Kenijas rietumu Trans-Nzojas apgabalā. Viņa slimnīcā nonāca kritiskā stāvoklī ar 80% ķermeņa apdegumu, bet aizvadītās nedēļas ceturtdienā sportiste mira.

Nu tāds pats liktenis pirmdien piemeklējis arī Marangaču, kurš pats uzbrukuma laikā guva ievērojamus apdegumus un kas arī izrādījās nāves cēlonis.

Šis ir viens no pēdējiem šausminošajiem ar dzimumu saistītajiem vardarbības gadījumiem Austrumāfrikas valstī, kur aktīvisti ir brīdinājuši par sieviešu slepkavību epidēmiju. Riska grupā īpaši ir sportistes, jo vīriešus pievilina viņu naudas balvās nopelnītais, kas ievērojami pārsniedz vietējos ienākumus. Incidents notika tikai dažas nedēļas pēc tam, kad Čeptegei bija piedalījusies Parīzes olimpiskajās spēlēs maratona distancē, kur viņa ieņēma 44. vietu.

"Taisnīgi būtu, ja uzbrucējs tiktu iesēdināts cietumā, kur apdomātu to, ko izdarījis. Ziņas par viņa nāvi nav nekas pozitīvs," secina Viola Čeptū, kura ir līdzdibinātāja grupai "Tirop's Angels" – tā rūpējas par atbalstu sportistiem, kas Kenijā cietuši no vardarbības mājās. "Šoks par Rebekas nāvi joprojām nav rimis."

"Sliktu nevēlu nevienam, bet, protams, es labprāt būtu redzējusi vainīgo stājamies likuma priekšā, lai tas būtu kā piemērs citiem un lai uzbrukumi sievietēm mitētos," akcentē Ugandas Olimpiskās komitejas ģenerālsekretāre Beatrise Ajikoru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!