Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Viena no labākajām Latvijas šķēpmetējām Anete Kociņa piektdienas vakarā Budapeštā izcīnīja ceturto vietu, kaut gan vēl pirms pēdējās metienu sērijas bija otrajā vietā un pretendēja uz sudrabu.

Šķēpmešanas sacensību finālā Kociņa savā labākajā mēģinājumā rīku aizmeta 63,18 metrus, kas ir viņas šīs sezonas labākais rezultāts. Šādu rezultātu viņa uzrādīja ceturtajā mēģinājumā.

Pirmajā metienā Kociņa šķēpu aizmeta 59,04 metrus, bet pēc tam sekoja 58,82 un 59,66 metrus tāli raidījumi. Ceturtajā viņa uzrādīja savu vakara labāko rezultātu, kamēr piektais latvietes raidījums palika neieskaitīts. Sacensības Kociņa noslēdza ar 62,02 metrus tālu raidījumu.

Vēl pirms pēdējās - sestās - metienu sērijas Kociņa bija otrajā vietā un reāli pretendēja uz medaļu, taču tad tālāk par viņu uzmeta austrāliete Makenzija Litla un japāniete Haruka Kitaguči, nobīdot latvieti uz sāpīgo ceturto pozīciju.

Par sacensību čempioni, pateicoties lieliskam pēdējam metienam, kļuva Kitaguči - 66,73 metri, kamēr sudrabu ieguva kolumbiete Flora Denisa Ruisa Urtado (65,47 metri). Bronzu ar noslēdzošo metienu nodrošināja Litla - 63,38 metri.

No bronzas Kociņu šķīra 20 centimetri.

Dāmu šķēpmešanas finālā piektdien startēja arī Līna Mūze-Sirmā, kura ar 58,43 metriem ieņēma devīto vietu. Viņas vienīgais ieskaitītais mēģinājums bija pirmais no trim, netiekot pirmajā astoņniekā, kas ļautu uzmest arī nākamos trīs metienus.

Pasaules čempionāts vieglatlētikā Budapeštā noslēgsies svētdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!