Foto: Reuters/Scanpix/LETA
ASV sprinteris Noā Lailss piektdien pasaules čempionātā vieglatlētikā uzvarai 100 metru skrējienā pievienoja čempiona titulu arī 200 metru skriešanā, uzvarot šajā disciplīnā trešo reizi pēc kārtas.

Finālā Lailss sasniedza rezultātu 19,52 sekundes, par 0,23 sekundēm apsteidzot tautieti Erijonu Naitonu un par 0,29 sekundēm - Botsvānas sportistu Lecili Tebogo.

Lailss iepriekš šajā čempionātā triumfēja arī 200 metros, kā arī sestdien 4x100 metru stafetē viņam Budapeštā ir iespēja tikt jau pie trešā zelta.

Dāmām 200 metru distancē uzvarēja Jamaikas sprintere Šerika Džeksone, kura to paveica ar jaunu sacensību rekordu. Viņa pārliecinoši nosargāja pagājušajā gadā iegūto čempiones titulu 200 metros, finišējot ar laiku 21,41 sekunde, par 0,04 sekundēm pārspējot savu meistarsacīkšu rekordu.

Otro vietu ar rezultātu 21,81 sekunde ieņēma ASV sprintere Geibriela Tomasa, kura Tokijas olimpiskajās spēlēs bija trešā, bet vēl par 0,11 sekundēm lēnāka bija Tomasas tautiete pasaules ātrākā sieviete Šekerija Ričardsone, kura iepriekš uzvarēja 100 metru distancē.

Venecuēlas sportiste Julimara Rohasa piektdien pasaules čempionātā vieglatlētikā ceturto reizi pēc kārtas uzvarēja trīssoļlēkšanā.

Viņa pēc trim lēcieniem finālā iekļuva vien ar astoto labāko rezultātu, taču uzvaru izrāva pēdējā lēcienā, sasniedzot rezultātu 15,08 metri.

Otro vietu ar rezultātu 15,00 metri izcīnīja ukrainiete Marina Beha-Romančuka, kura bija vadībā pirmos piecus lēcienus, bet bronzas medaļu ar 14,96 metriem ieguva kubiete Lejanisa Peresa Ernandesa.

Pasaules čempionāts noslēgsies svētdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!