Foto: LETA

Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš/Kristians Fokerots ceturtdien Arnemā Eiropas meistarsacīkstēs nodrošināja pirmo vietu grupā.

Pļaviņš/Fokerots, kuri ir izsēti ar 25.numuru, grupas otrajā mačā ar 2-1 (15:21, 21:13, 19:17) pārspēja Austrijas duetu Timo Hammarbergs/Filips Vallers (9.).

Pēdējā grupas spēlē Latvijas duets ar 2-1 (19:21, 21:19, 15:12) pieveica Šveices pāri Florians Brērs/Marko Kratigers (24.).

H grupā latvieši ar trim uzvarām ieņēma pirmo vietu un sacensības turpinās astotdaļfinālā.

Trešdien pirmajā grupas spēlē Pļaviņš/Fokerots svinēja uzvaru pār sacensību astoto pāri no Vācijas Svens Vinters/Lukass Pfrecšners. Pretiniekiem esot vadībā ar 15:13, Vācijas duets maču turpināt nevarēja.

Latviešu ceturtdienas pretinieku cīņā ar 2-0 (21:16, 21:11) pārāki bija austrieši.

Trīskārtējam olimpisko spēļu dalībniekam un Londonas spēļu bronzas laureātam pārī ar Jāni Šmēdiņu Pļaviņam augstākā vieta Eiropas meistarsacīkstēs pārī ar Šmēdiņu ir 2010.gadā Berlīnē izcīnītās bronzas medaļas. Fokerots ir šāda ranga sacensību debitants.

Iepriekšējā čempionātā Latvija vīriešu turnīrā pārstāvēta nebija.

Sieviešu turnīrā trīs uzvaras trīs spēlēs izcīnīja Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova, grupā ieņemot pirmo vietu un kvalificējoties izslēgšanas spēļu otrajai kārtai, kas notiks piektdien.

Graudiņa un Samoilova Eiropas meistarsacīkstēs triumfēja 2019. un 2022.gadā, bet pagājušajā gadā Vīnē tika līdz astotdaļfinālam.

Eiropas čempionātā 32 dueti ir sadalīti astoņās grupās. Grupu uzvarētāji kvalificējas astotdaļfinālam, otro un trešo vietu ieguvēji - 1/16 finālam, bet pēdējo vietu grupā ieņēmušajiem pludmales volejbolistiem čempionāts ir beidzies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!