Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas pludmales volejbola spēlētājas Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova piektdien Arnemā piedzīvoja zaudējumu Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā.

Ar trešo numuru izliktās Graudiņa/Samoilova piektdienas vakarā ar 1-2 (21:18, 13:21, 13:15) piekāpās vācietēm Svenjai Millerei/Sinjai Tilmanei, kuras izliktas ar piekto numuru. Iepriekš šovasar šo Vācijas duetu spraigā trīs setu cīņā izdevās pieveikt Parīzes olimpisko spēļu astotdaļfinālā.

Graudiņa/Samoilova tādējādi Eiropas čempionātu noslēgušas dalītā piektajā vietā.

Latvijas pāris maču sāka ļoti jaudīgi, ātri iegūstot 6:1 vadību, pēc tam savu pārsvaru izdevās palielināt arī līdz sešiem punktiem (11:5), tomēr Millere/Tilmane nepadevās un guva četrus punktus pēc kārtas. Intriga par uzvaru pirmajā setā bija atjaunota. Tiesa, ne uz ilgu laiku, jo Graudiņa/Samoilova ātri spēja atjaunot piecu punktu starpību (15:10) un beigās noslēgt pirmo setu sev par labu ar 21:18.

Otro setu ar četriem punktiem pēc kārtas sāka jau vācietes (4:0), bet pēc pārtraukuma Graudiņa/Samoilova pietuvojās līdz 3:5, taču samazināt deficītu vēl vairāk neizdevās - Millere/Tilmane atrāvās līdz 10:5. Pēcāk pretinieču pārsvars palielinājās pat vēl vairāk, viņām svinot uzvaru otrajā setā ar graujošo 21:13.

Tādējādi šīs spēles uzvarētājas tika noskaidrotas izšķirošajā - trešajā - setā. Vācietes uz viļņa bija arī tā sākumā, panākdamas 3:1 vadību, taču Graudiņa/Samoilova atbildēja ar četriem punktiem pēc kārtas. Tas ļāva latvietēm iegūt 5:3 vadību, turklāt Millere/Tilmane bija spiestas ņemt pārtraukumu. Tiesa, Latvijas pāris turpināja atrasties priekšā, bet vācietes prata panāk lūzumu, kad guva četrus punktus pēc kārtas, no 8:10 panākdamas jau 12:10. Atspēlēties Graudiņai/Samoilovai vairs neizdevās.

Pirms tam piektdien Latvijas pāris astotdaļfinālā ar rezultātu 2-0 (21:12, 21:18) pieveica citas vācietes Lauru Ludvigu un Luizu Lipmani, kuras izsētas ar 12. numuru.

Graudiņa un Samoilova jau spēles pirmajā daļā ieguva divu punktu pārsvaru, izvirzoties vadībā ar 5:3, bet iespaidīgs izrāviens latvietēm izdevās pēc tehniskā pārtraukuma, kurā dueti devās pie rezultāta 12:9. Latvietes turpinājumā veica 9:3 izrāvienu un pārliecinoši uzvarēja pirmo setu.

Otrā seta ievadā latvietes turpināja pirmā seta beigās iesākto un uzreiz ieguva vadību ar rezultātu 5:1. Otrā seta tehniskajā pārtraukumā viņas devās ar piecu punktu pārsvaru (13:8), un turpinājumā nedeva pretiniecēm iespēju atspēlēties.

Jau vēstīts, ka Graudiņa/Samoilova grupu turnīrā izcīnīja trīs uzvaras trīs spēlēs un automātiski sasniedza astotdaļfinālu, izlaižot izslēgšanas spēļu pirmo kārtu. Savukārt Ludviga/Lipmane grupu turnīrā trīs spēlēs izcīnīja divas uzvaras, grupā palika otrajā vietā un izslēgšanas spēlēs pārvarēja pirmo kārtu.

Graudiņa un Samoilova ir 2019. un 2022. gada Eiropas čempiones, bet pagājušajā gadā Vīnē viņas apstājās astotdaļfinālā.

Pulksten 22.35 astotdaļfināla spēli aizvadīs vienīgais Latvijas vīriešu duets Mārtiņš Pļaviņš/Kristians Fokerots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!