Foto: Latvijas Volejbola federācija

Latvijas Volejbola federācija (LVF) ir saņēmusi Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) vēstuli, kurā ir teikts, ka Bosnijas un Hercegovinas sieviešu izlase augustā 2026. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēles neaizvadīs un ka šīs valsts izlasei piešķirti divi tehniskie zaudējumi mačos ar Latvijas un Melnkalnes komandām.

"Bosnijas un Hercegovinas Volejbola federācija (OSBiH) ir vērsusies CEV, informējot, ka šīs valsts izlase domstarpību federācijā dēļ augustā EČ kvalifikācijas spēles neaizvadīs, taču lūdz atļaut turpināt dalību kvalifikācijas turnīrā nākamajā gadā," skaidro LVF Latvijas nacionālo izlašu koordinators Arturs Vitkovskis. "Par šā gada spēli ar Bosnijas vienību esam saņēmuši CEV vēstuli, ka mums piešķirta tehniskā uzvara, bet par to, vai atļaut Bosnijas vienībai spēlēt nākamajā gadā, CEV vēl lems."

Latvijas izlase pirmajā atlases turnīra cīņā sestdien Zemgales Olimpiskajā centrā ar 3-2 (26:24, 25:19, 24:26, 23:25, 15:9) pārspēja rangā augstāk esošo Melnkalni, bez spēles tāpat kā Melnkalne saņemot uzvaru pret Bosnijas komandu ar 3-0 (25:0, 25:0, 25:0).

Līdz ar to Latvijas sieviešu izlases gaitas Eiropas čempionāta atlases turnīrā šogad ir beigušās ar divām uzvarām, pieciem punktiem un pirmo vietu grupā. Četri punkti un otrā vieta ir Melnkalnei, bet Bosnijai un Hercegovinai punktu nav.

Spēle ar Bosnijas vienību bija paredzēta 28. augustā Sarajevā.

Kopā ar Daniēli Mario Kaprioti izlasē strādā treneri Arvils Keišs un Inguna Minusa, fizioterapeits un fiziskās sagatavotības treneris Roni Antero Rekola, statistiķis Mareks Maksimovs un menedžeris Kristaps Čerņavskis.

Šoreiz 2026. gada Eiropas čempionāta atlases cikls ir sadalīts divās vasarās. Kvalifikācijas turnīra spēles divos riņķos savā un pretinieču laukumā notiks no 2024. gada 17. līdz 29. augustam un no 2025. gada 9. līdz 17. augustam.

Finālturnīrs ar 24 komandu līdzdalību norisināsies Azerbaidžānā, Čehijā, Turcijā un Zviedrijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!