Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI

Nenostrādājot pat pilnus trīs mēnešus jaunajā amatā, uz sava privātā biznesa aktivitātēm ārpus Latvijas devies Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Sporta departamenta vadītājs Aleksandrs Samoilovs. Tomēr par šīm privātajām aktivitātēm, nometnēs strādājot par treneri, Samoilovs oficiāli nav saņēmis atlīdzību.

Samoilovs devies uz Spāniju, Maljorku, kur notiek "Beach Box" organizētā pludmales volejbola nometne. Rīkotāju publisotā informācija liecina, ka Maljorkas pludmalē Samoilovs darbosies līdz oktobra beigām, jo viņš tiek reklamēts kā viens no treneriem un viņa pakalpojumi iekļauti trīs nometņu biznesa pakotnes piedāvājumā.

IZM tikai atgādina, ka ministrijas ieskatā Samoilovs "atbilda visām izvirzītajām prasībām". Samoilovs konkursā ieguva 48,5 punktus no 50 iespējamajiem, apgalvo IZM. Nākamais pretendents bija novērtēts ar 45 punktiem no 50. Tomēr Samoilova konkursā iesūtītais dzīvesgājuma apraksts jeb CV neatbilst vairākām prasībām, līdz ar to nav skaidrs, kā viņš varēja iegūt tik daudz punktu un uzvarēt konkursā. IZM šo jautājumu vasarā nav komentējusi.

Lai gan nometņu rīkošana ir bizness un konkrētā "Beach Box" nometne svinot desmit gadu jubileju, Samoilovs nevienu gadu par trenera darbu vai dalību rīkošanā no SIA "Beach Box" nav saņēmis atalgojumu. Samoilova iesniegtajās amatpersonas deklarācijās kopš 2013. gada nav atrodams arī neviens cits ienākumu gūšanas veids, kas varētu būt par paveikto darbu šajās nometnēs.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!