Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova jaunākajā Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) pludmales volejbola pasaules rangā negaidīti izvirzījušās līderpozīcijā.

FIVB pasaules rangā iepriekš latvietes ierindojās septītajā vietā, bet šonedēļ rangā dzēsās 2023. gada pasaules čempionāta rezultāti, kas pamatīgi mainīja situāciju ranga sarakstā. Sarēķinot astoņus veiksmīgākos turnīrus aizvadītā gada laikā, Graudiņa un Samoilova kļuva par pasaules ranga līderēm.

Izcīnīto ranga punktu ziņā veiksmīgākie turnīri latvietēm bija "BPT Elite16" sacensības Gštādē un Ostravā, kur viņas ierindojās trešajā vietā.

Aiz latvietēm tagad rangā atrodas vācietes Sinja Tilmane/Svenja Millere, bet trešo vietu ieņem brazīlietes Barbara Seišasa/Karola Salgadu. Nīderlandes duets Katja Stama un Raisa Shūna ierindojas ceturtajā vietā, bet labāko piecinieku noslēdz citas brazīlietes Agata Berdnarčuka un Rebeka Silva.

Iepriekšējās ranga līderes Ana Patrisia Ramoša un Eduarda Santuša Lisboa no pirmās vietas noslīdēja uz astoto pozīciju, jo viņām rangā dzēsās 1440 punkti. Graudiņa/Samoilova zaudēja 800 punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!