Foto: Publicitātes foto

Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš/Kristians Fokerots sestdien Brazīlijā pludmales volejbola profesionālās tūres (BPT) Žuaunpesoas "Elite 16" turnīrā pārvarēja pirmo izslēgšanas spēļu kārtu un nodrošināja vietu ceturtdaļfinālā.

Pļaviņš/Fokerots, kuri turnīrā ir izsēti ar astoto numuru, "play-off" pirmajā kārtā ar 2-0 (21:17, 21:18) uzvarēja čehus Jakubu Šepku un Jirži Sedlāku (10.).

Latviešu pretinieki ceturtdaļfinālā būs ar trešo numuru izsētie norvēģi Annešs Berntsens Mūls/Kristians Sandlī Sērums, kuri šovasar Parīzes olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzas godalgas.

Turnīra ievadā A grupas pirmajā mačā Latvijas duets ar 1-2 (15:21, 34:32, 14:16) piekāpās norvēģiem Matiasam Berntsenam un Hendrikam Mūlam (9.), bet otrajā spēlē ar 1-2 (22:24, 21:14, 11:15) zaudēja kvalifikāciju pārvarējušajiem portugāļiem Hugu Kamposam un Žuānu Pedrozam (16.). Trešajā cīņā Latvijas duets tika pie tehniskā panākuma pār turnīra galvenajiem favorītiem mājiniekiem Andrē Lojolu un Žeorži Vanderleju.

"Pro Beach Tour" rangā pirmās ir "Elite 16" sacensības, otrās - "Challenge", trešās - "Futures" sacensības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!