Foto: LETA

Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastastija Samoilova pirmdien publicētajā Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) pludmales volejbola pasaules rangā atkāpušās uz otro vietu.

Jau vēstīts, ka aizvadītajā nedēļā pēc 2023. gada pasaules čempionāta rezultātu dzēšanās latvietes no septītās vietas pakāpās uz pirmo pozīciju. Savukārt šonedēļ latvietes apsteidza brazīlietes Barbara Seišasa/Karola Salgadu, kuras nedēļas nogalē ierindojās devītajā vietā Žuaunpesoas "Elite 16" turnīrā.

Graudiņa un Samoilova savu līdz šim pēdējo turnīru šajā sezonā aizvadīja augustā, kad Eiropas čempionātā palika piektajā vietā. Izcīnīto ranga punktu ziņā veiksmīgākie turnīri latvietēm bija "BPT Elite16" sacensības Gštādē un Ostravā, kur viņas ierindojās trešajā vietā.

Aiz latvietēm rangā trešajā vietā ierindojas vācietes Sinja Tilmane/Svenja Millere, ceturto pozīciju ieņem Nīderlandes duets Katja Stama un Raisa Shūna, bet labāko piecinieku noslēdz citas brazīlietes Agata Berdnarčuka un Rebeka Silva.

Cits Latvijas duets Līva Ēbere un Deniela Konstantinova pasaules rangā ierindojas 87. vietā.

Pasaules rangā vīriešiem Mārtiņš Pļaviņš un Kristians Fokerots ierindojas 42. pozīcijā, Aleksandrs un Mihails Samoilovi ieņem 58. vietu, 80. pozīcijā ir Ardis Daniels Bedrītis un Artūrs Rinkevičs, bet 101.vietā atrodami Toms Liepa un Ernests Puškundzis.

Pasaules ranga līderi šobrīd ir Davids Omans un Jūnatans Helvigs no Zviedrijas. Viņi triumfēja Žuaunpesoas turnīrā un veica septiņu pozīciju kāpumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!