Foto: F64

Latvijas pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš pēc iekļūšanas "Beach Pro Tour" (BPT) "Challenge" sacensību Jūrmalas posma "play off" bilda, ka nākamie pretinieki viņiem nav no parocīgākajiem, bet viņi cer uz mājinieku vētraino atbalstu.

Samoilovs/ Šmēdiņš turnīra pirmajā spēlē ar 2-1 (21:17, 18:21, 15:13) poļus Pjotru Kantoru un Jakubu Zdibeku (19.). Otrā grupas spēlē Latvijas pludmales volejbolisti stāsies pretī Brazīlijas pārim Evandrs Oliveira/Arturs Lanči (7.), kuri arī guva panākumu pirmajā grupas spēlē.

"Spēle bija sīva, bet izdevās mums viņus salauzt. Mūsu taktika bija spēlēt uz "mazo", bet mazais polis mūs sasita, bet beigās sākām spēlēt uz bloķētāju. Tas atnesa dažas kļūdiņas, bet ieguvām dažus punktus mums," pēc panākuma teica Jānis Šmēdiņš.

"Pirmais sets kā pēc grāmatas – kādu taktiku bijām sarunājuši, tādu arī spēlējām. Visu setu tā arī nospēlējām uz "mazo" poli", piebilda Samoilovs.

Kā atzina Šmēdiņš, viņiem svarīgi bija gūt uzvarua, jo šogad to uzvaru ir bijis diez ko maz. "Protams, ka nāks pa labu mums, un turpinām cīņu turnīrā."

Samoilovs teica, ka pie šīs sistēmas pirmā spēle ir ļoti svarīga un tas garantē jau vismaz 10. vietu. Nākamajā spēlē Samoilovam/ Šmēdiņam jātiekas ar brazīļiem, un šajā duelī cīņa būs par labāku pretinieku "play off.

"Mums ir ļoti neērts pretinieks, jo sešas reizes esam zaudējuši viņiem, bet pret viņiem neesam spēlējuši mājās un mums uz laukuma būs trešais spēlētājs, kas mums palīdzēs pret sportistiem no Brazīlijas," kā teica Samoilovs. "Sportisti gaida atbalstītājus kortos, un jūsu atbalsts ir nepieciešams visvairāk."

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!