Foto: AS "Latvijas Gāze"

Pēc Jāņa Buka stāšanās Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidenta amatā viņa pienākumus Latvijas Volejbola federācijas (LVF) vadībā uzņemsies līdzšinējais vietnieks Egīls Lapsalis, vēsta federācija.

Kā ziņo federācija, 19. jūlija LVF padomes sēdē tika nolemts nerīkot ārkārtas prezidenta vēlēšanas. "Statūti un normatīvie tiesību akti neuzliek LVF pienākumu obligāti rīkot prezidenta vēlēšanas pirms padomes pilnvaru termiņa beigām, ja LVF ir ticis ievēlēts prezidenta vietnieks, kā arī padome ir lemttiesīga un tas nekaitē biedru interesēm.

Padome nolēmusi, ka LVF prezidenta pienākumus pildīs Lapsalis, kurš iepriekš darbojās kā prezidenta vietnieks. Atbilstoši LVF statūtiem padome ir lemttiesīga un spēj pildīt tai deleģētās funkcijas arī bez prezidenta, jo ir pieci biedru ievēlēti padomes locekļi un līdz jauna prezidenta ievēlēšanai, bet ne vēlāk kā līdz padomes pilnvaru termiņa beigām.

Padome pārliecinājās, ka Buka atkāpšanās no prezidenta amata nav ietekmējusi LVF darbības nepārtrauktību, jo LVF pārstāvību un funkciju īstenošanu tāpat kā līdz šim turpina pildīt valde, un padome turpina rīkoties savu pilnvaru ietvaros.

Buks par LOK prezidentu kļuva 11. jūlijā, tāpēc volejbola federācijas vadītāja amats viņam bija jāatstāj.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!