Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI

Pēc trešdien notikušajām Eiropas U-20 čempionāta kvalifikācijas cīņām, kurās noskaidrojās divi pēdējie sacensību dalībnieki gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē, dueti tika salozēti grupās. Pirmo numuru gan sieviešu, gan vīriešu sacensībās ieguva spēcīgākie Latvijas dueti, informēja Latvijas Volejbola federācija.

Trešdien kvalifikācijas cīņās noskaidrojās, ka pamatturnīrā spēlēs arī Anglijas un Portugāles vīriešu dueti, kuri bija spēcīgākie piecu pāru vidū, bet sievietēm triju duetu savstarpējās cīņās vietu pamatsastāvā izcīnīja Lietuvas un Kipras pludmales volejbolistes. Līdz ar to par Eiropas U-20 meistarsacīkšu medaļām cīnīsies 34 valstu pārstāvji.

Vīriešu sacensībās ar pirmo numuru ir izsēti mājinieku favorīti Kristiāns Fokerots un Olivers Bulgačs, ar kuriem A grupā ielozēts kvalifikāciju pārvarējušais Portugāles duets Tomass Souza/Tomass Teišeira, slovēņi Bors Bratožs un Benjamins Mugerli, kā arī Izraēlas pāris Ilajs Dejs/Jahli Hidekels.

Ar otro numuru izsēti un B grupā spēlēs vācieši Tristans Frēbels un Tamo Vists, ar trešo – pasaules U-22 čempionāta ceturtās vietas īpašnieki austrieši Tims Bergers un Timo Hammerbergs, bet ar ceturto numuru – pagājušā gada pasaules U-19 čempionāta bronzas laureāti no Francijas Arturs Kanē/Teo Rotā, ar kuriem grupā būs arī pēc ranga trešais mājinieku pāris – tikko EEVZA U-18 turnīrā uzvarējušie Matīss Šalkovskis un Kārlis Jaundžeikars.

Ar piekto numuru izsēti šveicieši Linuss Dēke un Julians Frīdli, ar sesto numuru – beļģi Dāns Hendrikss un Kians Ferkauterens, F grupā spēlējot arī latviešu rangā otrajam duetam Dāvis Teteris/Ernests Gūtmanis, ar septīto numuru – zviedri Ēriks Asks un Jākobs Nilsons, bet ar astoto numuru – Čehijas duets Krištofs Oliva/Davids Vestfāls.

Arī sieviešu sacensībās ar pirmo numuru izsēts Latvijas duets Līva Ēbere/Deniela Konstantinova, kas pirms gada U-20 čempionātā bija otrais, bet U-18 sacensībās finišēja ceturtajā vietā. Šajā grupā ielozētas arī Grieķietes Eleni Aleksoglu un Mirto Pashalaki, horvātietes Lea Rasica un Lucijana Terze, kā arī 15 gadus vecās Ceilina Sajara un Su Simdima no Turcijas.

Ar otro numuru izsētas ukrainietes Jeva Serdjuka un Katerina Udovenko, ar trešo numuru – Nīderlandes duets Mila Koninka/Noa Sonneville, ar ceturto – šā gada Eiropas U-22 čempionāta bronzas medaļniece Sofija Isuskisa, kuras pāriniece Rīgā būs Adriana Serrano.

E un F grupās startēs vēl divi Latvijas dueti, attiecīgi Kitija Martini-Ādamsone/Bonija Runce un Karmena Struka/Katrīna Struka, bet šo grupu favorītes būs attiecīgi ar piekto numuru izsētās polietes Malgožata Cezkovska un Uršula Lunio un sestā numura īpašnieces no Itālijas Agnese Andželoni un Luna Čikola. Ar septīto numuru G grupā spēlēs ungārietes Hanna Gubika un Žofija Vašvāri, bet ar astoto numuru H grupas galvgalī ielozētas austrietes Lija Bergere un Lillija Hoenauere.

Volejbolisti Rīgā, Skanstes ielā 16, par medaļām cīnīsies četros "O-Sands" laukumos, centrālajā stadionā spēles vērojot 700 skatītājiem. Ieeja uz visām spēlēm būs bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!