Piektdien Eiropas U-20 čempionātā Rīgā astotdaļfinālā, uzvarot visās grupas cīņās, iekļuva gan ar pirmo numuru izsētie Latvijas dueti Līva Ēbere/Deniela Konstantinova un Kristiāns Fokerots/Olivers Bulgačs, gan Dāvis Teteris/Ernests Gūtmanis, informēja Latvijas Volejbola federācija.

Vīriešu turnīra pirmie numuri latvieši Fokerots un Bulgačs ar 2-0 (21:13, 21:17) pieveica Izraēlas duetu Ilajs Dejs/Jahli Hidekels un ar 2-0 (21:14, 21:12) – slovēņus Boru Bratožu un Benjaminu Mugerli (16.).

Vīriešu turnīrā izslēgšanas cīņās iekļuva visi astoņi ar pirmajiem numuriem izsētie dueti, kaut gan ar sesto numuru izsētie beļģi Dāns Hendrikss un Kians Ferkauterens būs spiesti spēlēt pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā, jo trijās spēlēs izcīnīja tikai vienu uzvaru. F grupā par pārsteigumu parūpējās latvieši Dāvis Teteris/Ernests Gūtmanis, kuri svinēja uzvaras visās trijās grupas spēlēs, šodien pieveicot Itālijas un Horvātijas duetus, un iekļuva kontinenta 16 spēcīgāko pāru skaitā.

Savukārt vissīvākā cīņa piektdien notika B grupā, kur cīņā par uzvaru grupā poļi Šimons Beta un Filips Lejava ar 2-0 (21:16, 32:30) pieveica turnīrā ar otro numuru izsētos vāciešus Tristanu Frēbelu un Tamo Vistu, otrajā setā esot laukumā 62 izspēlēs.

Sieviešu sacensību favorītes Konstantinova un Ēbere A grupā ar 2-0 (21:2, 21:12) sagrāva Grieķijas duetu Eleni Aleksoglu un Mirto Pashalaki un izcīnīja pirmo vietu, uzreiz iekļūstot astotdaļfinālā.

Arī sieviešu turnīrā visas pirmo astoņu numuru īpašnieces iekļuva labāko 24 komandu vidū, kaut arī itālietes Agnese Andželoni un Luna Čikola ar vienīgo uzvaru ceturtdien pār mājiniecēm Karmenu un Katrīnu Strukām, tāpat kā ukrainietes Jeva Serdjuka un Katerina Udovenko, kuras izcīnīja divas uzvaras, būs spiestas cīņu par medaļām sākt ar pirmo "play-off" kārtu.

Cīņai par medaļām neizdevās kvalificēties trim mājinieku duetiem, kuri sacensības turpinās par 25.vietu. Matīss Šalkovskis/Kārlis Jaundžeikars šodien līdzīgā cīņā zaudēja abās savās, bet sieviešu turnīrā par 25.vietu sacentīsies Kitija Martini-Ādamsone/Bonija Runce un dvīņumāsas Karmena un Katrīna.

Sestdien noritēs izslēgšanas spēļu turnīra pirmās trīs kārtas.

Pagājušajā gadā Turcijas pilsētā Izmirā Konstantinova/Ēbere kļuva par Eiropas U-20 meistarsacīkšu vicečempionēm, bet Fokerots/Bulgačs izcīnīja dalītu devīto vietu.

Volejbolisti Rīgā, Skanstes ielā 16, par medaļām cīnīsies četros "O-Sands" laukumos, centrālajā stadionā spēles vērojot 700 skatītājiem. Ieeja uz visām spēlēm būs bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!