Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš piektdien sasniedza Roterdamā notiekošā "King of the Court Royal Championships" turnīra pusfinālu.

Šmēdiņš pēc šīs sezonas noslēgs karjeru, tādējādi komercturnīrs Roterdamā, visticamāk, ir viņu pēdējās kopīgās sacensības.

Ceturtdaļfināla fāzē Samoilovs/Šmēdiņš C grupas pirmajā kārtā uzvarēja ar 11 punktiem, kā nākamos aiz sevis atstājot norvēģus Matīasu Berntsenu un Hendriku Mūlu. Otrajā kārtā latvieši bija trešie ar sešiem punktiem un sasniedza trešo kārtu, kurā pārliecinoši uzvarēja un iekļuva pusfinālā.

Jau ziņots, ka Artūrs Rinkevičs/Ardis Daniels Bedrītis ceturtdien neiekļuva "King of the Court" turnīra ceturtdaļfinālā, bet "Queen of the Court" sacensībās šo fāzi nesasniedza Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova.

"Queen and King of the Court" turnīros pretinieki spēlē 15 minūšu maču. Spēles laukuma viena puse tiek dēvēta par "karaļa" pusi. Šajā pusē spēlējošais duets uzņem servi, tādējādi iegūstot nelielas priekšrocības. Laukumu pamet izspēli zaudējušie, viņu vietā stājoties nākamajam pārim. "Karaļa" pusē duets turpina spēlēt, līdz zaudē izspēli. Pēc katra 15 minūšu raunda viens vai vairāki mazāk punktus nopelnījušie dueti izstājas no turpmākajām sacensībām.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!