Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Latvijas tenisistes Jeļenas Ostapenko atrašanās pasaules ranga labāko desmitniekā ir liels sasniegums, ņemot vērā viņas augsta riska spēles stilu, un viņai joprojām ir liels potenciāls triumfēt vēl kādā "Grand Slam" turnīrā, uzskata televīzijas kanāla "Eurosport" tenisa eksperts, trīskārtējais Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētājs Mats Vilanders.

Ostapenko otrdien, 29. maijā, Francijas atklātā tenisa čempionāta jeb "French Open" otrās kārtas mačā tiksies ar Dānijas tenisisti Klāru Tausoni. Šodien Parīzē spēles ietekmē laikapstākļi, tāpēc sagaidāms, ka Ostapenko kortā varētu doties vakarpusē.

"Es domāju, ka Ostapenko tic, ka viņa var uzvarēt. Tas, ka viņa atkal iekļuva labāko desmitniekā, ir neticami spēcīgs sasniegums, īpaši ņemot vērā viņas augsta riska spēles stilu. Gadiem ejot, viņa acīmredzot ir kļuvusi mierīgāka savā pieejā spēlei, un es domāju, ka viņa potenciāli varētu uzvarēt vēl kādu "Grand Slam". Es nezinu, vai viņa varētu pārspēt, piemēram, Igu Švjonteku, bet domāju, ka viņa noteikti varētu sarūpēt izaicinošu spēli," komentēja Vilanders.

Pieredzējušais tenisa eksperts norādīja, ka Ostapenko spēlē ar neticami lielu tempu un jaudu, izpildot serves un sitienus, ar kuriem pretiniecēm var būt grūti cīnīties.

"Tas, iespējams, ir viņas lielākais "trumpis". Bieži vien pretinieces otrā laukuma pusē ar to netiek galā, un tieši tā viņa šeit izcīnīja titulu 2017. gadā, kas toreiz bija pārsteigums visiem, arī man. Viņa nekad neatkāpjas no mērķa un ir guvusi ļoti labus panākumus, lai pēdējā gada laikā atgrieztos tuvu savam labākajam līmenim. Mēs zinām, ka viņas spēks ir bijis galvenais viņas panākumu veicinātājs," vērtē "Eurosport" tenisa eksperts.

"Ostapenko joprojām var uzlabot savu aizsardzības spēli un koncentrēties uz to, lai nepieļautu pārāk daudz nevajadzīgu kļūdu, taču tas būs dabisks viņas agresīvā stila mīnuss. Šī brīža apstākļi "Roland Garros" viņai varētu būt izaicinoši, jo ir grūti, kad laikapstākļi ir karsti. Lai gan viņa pieļauj kļūdas, virkne Ostapenko stipro priekšrocību var atkal aizvest viņu tālu," uzsvēra Vilanders.

Ostapenko un Tausone WTA tūrē savā starpā spēkojušās divas reizes, uzvaras dalot uz pusēm. Viena no spēlēm notika šosezon Lincas "WTA 500" turnīra astotdaļfinālā, kurā trīs setos pārāka bija Latvijas sportiste.

"Spēlē pret Klāru Tausoni, kura ir diezgan gudra spēlētāja, pastāv liela iespēja, ka Ostapenko varētu spēlēt pārāk ātri. Tausone nav īpaši agresīva, un viņas aizsardzība varētu nebūt pietiekami laba, lai neatpaliktu no Ostapenko," prognozēja Vilanders.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!