Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko ceturtdien, 30. maijā, Francijas atklātajā čempionāta jeb "French Open" otrās kārtas spēlē gandrīz divarpus stundu ilgā cīņā ar 6-7 (4:7), 6-4, 3-6 zaudēja Dānijas tenisistei Klārai Tausonei.

Ostapenko desmito reizi spēlēja "French Open", kura viņa 2017. gadā izcīnīja līdz šim savu vienīgo "Grand Slam" titulu. Savā debijas reizē 2015. gadā viņa nepārvarēja kvalifikāciju, bet pārējās reizēs, izņemot 2017. gadu, Ostapenko tikai reizi tikusi tālāk par otro kārtu, 2020. gadā piedzīvojot zaudējumu trešajā kārtā.

Tenisistēm ilgi bija jāgaida, lai varētu pilnvērtīgi aizvadīt spēli. Kad sportistes kortā bija aizvadījušas četras minūtes un nospēlējušas pirmo geimu, Parīzē sākās lietus, kas aizkavēja spēli par vairāk nekā divām stundām. Pēc spēles atsākšanas pirmajā setā tenisistes līdz pat 11. geimam netika pie breikiem, pirmajai to paveicot Tausonei. Ostapenko uzreiz atbildēja ar pretinieces serves laušanu, bet "tie break" izspēlē Ostapenko ne reizi nebija vadībā, piedzīvojot zaudējumu setā ar 6-7 (4:7).

Otrajā setā Ostapenko ieguva divu breiku vadību (3-0), bet tad izlaida no rokām iniciatīvu un sāka daudz runāt ar savu treneru korpusu. Viņa zaudēja divu breiku pārsvaru, bet devītajā geimā spēja lauzt pretinieces servi un nākamajā geimā, atspēlējot dubulto breikbumbu, ar grūtībām noslēgt setu savā labā.

Spēles laikā kortā Ostapenko emocijas bija kā "amerikāņu kalniņi" un tas spilgti atspoguļojās rezultātā. Trešajā setā Ostapenko divas reizes bija vadībā ar breiku 1-0 un 3-2, bet katru reizi to nenosargāja. Turklāt pēc vadības 3-2 viņa zaudēja četrus geimus pēc kārtas, izstājoties no turpmākās dalības vienspēlēs Parīzē.

Pēc "French Open" Ostapenko, visticamāk, piedzīvos nelielu kritumu WTA rangā un atkāpsies provizoriski uz 12. vietu.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!