Foto: AP/Scanpix/LETA

Serbijas tenisists Novāks Džokovičs otrdien paziņoja par izstāšanos no Francijas atklātā tenisa čempionāta ("French Open"), un tas nozīmē, ka Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā būs jauns līderis.

Pirmdien par spīti labā ceļgala savainojumam Džokovičs ar 6-1, 5-7, 3-6, 7-5, 6-3 pārspēja argentīnieti Fransisko Serundolo (ATP 27.). Piektajā setā serbs spēlēja ar pretsāpju zāļu palīdzību, tomēr nākamajā dienā ceļgala savainojums izrādījās tik nopietns, ka viņš prestižo turnīru turpināt nevarēs.

Pēc Džokoviča izstāšanās no turnīra norvēģis Kaspers Rūds (ATP 7.) bez cīņas iekļūs pusfinālā. Rūds piektdien pusfinālā tiksies ar Aleksandru Zverevu (ATP 4.) no Vācijas vai austrālieti Aleksu de Minoru (ATP 11.).

Līdz ar to Džokovičam neizdosies turpināt cīņu par savu 25. "Grand Slam" čempiona titulu.

Serba izstāšanās no turnīra ietekmēs arī ATP rangu. Džokovičs ATP rangā nevarēs aizstāvēt 1600 punktus, un tas viņam maksās līdera godu. Par jauno ATP ranga pirmās vietas īpašnieku kļūs itālis Janniks Sinners, kurš otrdien trīs setu cīņā pārvarēja ceturtdaļfinālu, ar rezultātu 6-2, 6-4, 7-6 (7:3) pārspējot Grigoru Dmitrovu.

Sinnera pretinieks "French Open" pusfinālā būs spānis Karloss Alkarass (ATP 3.), kurš otrdien ar 6-3 7-6 (7:3), 6-4 pieveica grieķi Stefanu Cicipu (ATP 9.).

Sinners šajā sezonā uzvarēja "Australian Open" turnīrā. Kopumā šajā sezonā viņam ir trīs vienspēļu tituli un gūtas 28 uzvaras 30 spēlēs. Sinners kļūs par pirmo itālieti, kurš būs ATP ranga līdera godā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!