Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko pirmdien, 8. jūlijā, Vimbldonas čempionāta astotdaļfinālā ar rezultātu 6-2, 6-3 pārspēja Kazahstānas tenisisti Jūliju Putincevu, trešo reizi karjerā sasniedzot šī "Grand Slam" turnīra ceturtdaļfinālu.

Ostapenko šo maču iesāka teicami, un viņa uzvarēja piecus geimus pēc kārtas, divreiz laužot Putincevas servi. Kazahstānas tenisistei šo izrāvienu izdevās apturēt tikai seta izskaņā, turklāt viņa atspēlēja arī vienu breiku, tomēr Ostapenko pirmo setu uzvarēja, kad atkal bija pārāka pretinieces serves geimā - 6-2.

Otrajā setā cīņa ritēja daudz sīvāk, un vispirms abas tenisistes apmainījās ar diezgan pārliecinoši uzvarētiem geimiem pie pretinieces serves. Piektais geims bija diezgan garš, un tajā Putincevai neizdevās izmanto breika iespēju. Ostapenko brīdi vēlāk par to sodīja, kad nākamajā geimā lauza pretinieces servi, vēl vairāk pietuvojoties uzvarai. Devītajā geimā Ostapenko ar trešo mēģinājumu realizēja mačbumbu un sasniedza ceturtdaļfinālu.

Foto: SofaScore

2017. gadā Ostapenko pirmo reizi spēlēja Vimbldonas čempionāta ceturtdaļfinālā, bet gadu vēlāk viņa sasniedza pusfinālu. Šī būs trešā reize, kad viņa sasniegusi šo turnīra fāzi.

Ceturtdaļfinālā Ostapenko tiksies ar čehieti Barboru Krejčīkovu (WTA 32.), kura ar rezultātu 7-5, 6-2 apspēlēja amerikānieti Danielu Kolinsu (WTA 11.).

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Ostapenko nopelnījusi 430 pasaules ranga punktus, kas provizoriski viņai varētu ļaut atgriezties Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) ranga labāko desmitniekā.

Ostapenko šobrīd WTA rangā ieņem 14. vietu un turnīrā izlikta ar 13. numuru, bet Putinceva rangā atrodama 35. pozīcijā. Abām tenisistēm šī bija piektā savstarpējā spēle, un Ostapenko tagad uzvarējusi trijās no tām.

Ostapenko pirmās kārtas mačā ar 6-1, 6-2 pārspēja austrālieti Ajlu Tomljanoviču (WTA 136.), otrajā kārtā ar 6-3, 6-0 – ukrainieti Darju Sņiguru (WTA 130.), bet trešajā kārtā ar 6-1, 6-3 – amerikānieti Bernardu Peru (WTA 97.).

Portāls "Delfi" piedāvājam mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!