Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas vadošā tenisiste Jeļena Ostapenko šobrīd tenisu izbauda vairāk nekā iepriekš, pēc iekļūšanas prestižā Vimbldonas čempionāta ceturtdaļfinālā saka sportiste.

Ostapenko pirmdien uzvarēja Kazahstānas tenisisti Jūliju Putincevu, trešo reizi karjerā sasniedzot Vimbldonas turnīra ceturtdaļfinālu. Tur pasaules 14. rakete tiksies ar čehieti Barboru Krejčīkovu, kura WTA rangā atrodas 32. vietā.

"Šī man ir īpaša vieta, man ļoti patīk spēlēt Vimbldonā. Jūtu, ka šajos mačos esmu spēlējusi tiešām labi, tāpēc cerams, ka varēšu tā turpināt," preses konferencē pēc uzvaras pār Putincevu norāda Ostapenko, kura pirms 10 gadiem Vimbldonā kļuva par junioru čempioni. "Treniņos vienmēr spēlēju labi. Vēlējos šo sajūtu pārnest arī uz mačiem. Jūtu, ka spēlēju savu spēli, īpaši izšķirošajos brīžos. Es vienkārši situ, man vienalga - trāpu vai nē. Pēc tam dodos pēc nākamā sitiena. Domāju, šādi tas strādā tīri labi."

Latvijas tenisiste neslēpj - Vimbldonas čempionāts ir īpašāks par citiem "Grand Slam" turnīriem. "Domāju, ikvienam tenisistam sapnis ir uzvarēt Vimbldonā. Īpaši man, jo šeit uzvarēju junioru turnīrā. Mans mērķis vienmēr bijis šeit parādīt savu labāko sniegumu un uzvarēt arī pieaugušo konkurencē. Jūtu, ka es šeit publikai patīku," smejas Ostapenko. "Iespējams tādēļ, ka šeit kļuvu par junioru čempioni un cilvēki ir sekojuši manai izaugsmei."

Zīmīgi, ka Ostapenko nedēļas nogalē diviem Ukrainas bērniem iedeva brīvbiļetes uz mačiem. No tiem viens bijis tenisistes radinieks, bet otrs - viņa draugs.

Ceļā uz ceturtdaļfinālu Ostapenko četros mačos zaudējusi tikai 15 geimus. "Vienkārši spēlēju savu spēli, esmu agresīva. Iespējams, šobrīd tenisu izbaudu vairāk nekā iepriekš," spriež tenisiste. "Domāju, šobrīd kortā esmu vairāk pārliecina un nobriedusi. Zinu, kas man ir jādara, un daru to gana labi, īpaši svarīgākajos brīžos."

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!