Pasaules ranga līderis no Itālijas Janniks Sinners otrdien piedzīvoja zaudējumu Vimbldonas tenisa čempionāta ceturtdaļfinālā.

Sinners ar 7-6 (9:7), 4-6, 6-7 (4:7), 6-2, 3-6 piekāpās pasaules ranga piektajai raketei Daniilam Medvedevam. Abiem sportistiem Vimbldonā labākais sasniegums ir pagājušā gada turnīrā sasniegtais pusfināls.

Medvedevs pusfinālā tiksies ar pagājušā gada čempionu spāni Karlosu Alkarasu (ATP 3.), kurš otrdien ar 5-7, 6-4, 6-2, 6-2 pieveica amerikāni Tomiju Polu (ATP 13.).

Sieviešu sacensībās kā pirmā pusfinālā otrdien iekļuva horvātiete Donna Vekiča (WTA 37.), kura ar 5-7, 6-4, 6-1 apspēlēja kvalifikāciju pārvarējušo jaunzēlandieti Lulu Sanu (WTA 123.).

Pusfinālā viņa tiksies ar pasaules ranga septīto numuru Jasmīni Paolīni no Itālijas, kura ar 6-2, 6-1 sagrāva amerikānieti Emmu Navarro (WTA 17.).

Iepriekš šā gada Francijas atklātā čempionāta fināliste Paolīni Vimbldonā tālāk par pirmo kārtu nebija tikusi.

Jau ziņots, ka Latvijas pirmā rakete Jeļena Ostapenko (WTA 14.) ceturtdaļfinālā trešdien tiksies ar Čehijas tenisisti Barboru Krejčīkovu.(WTA 32.).

Ostapenko kopā ar ierasto pārinieci ukrainieti Ludmilu Kičenoku Vimbldonā startē arī dubultspēļu turnīrā, kur ir sasniegusi ceturtdaļfinālu.

Jau ziņots, ka kvalifikāciju nepārvarēja Latvijas tenisiste Darja Semeņistaja, kura piedzīvoja zaudējumu pirmajā kārtā.

Sezonas trešais "Grand Slam" turnīrs Vimbldonas čempionāts norisināsies līdz 14.jūlijam.

Pērn par uzvarētāju vīriešu vienspēlē kļuva spānis Karloss Alkarass, bet sieviešu vienspēlēs triumfēja čehiete Markēta Vondroušova, kura šogad zaudēja jau pirmajā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!