Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas labākā tenisiste Jeļena Ostapenko pēc iekļūšanas Vimbldonas čempionātā WTA pasaules ranga jaunākajā sarakstā pakāpusies pa trīs pozīcijām un atrodas uzreiz aiz TOP 10 – 11. vietā.

Ostapenko pēc Vimbldonas ceturtdaļfināla sasniegšanas varētu iekļūt TOP 10, ja vien vēl daudz veiksmīgāk Londonā nebūtu nospēlējusi un sensacionāli triumfējusi Barbora Krejčīkova, kura apturēja Ostapenko arī ceturtdaļfinālā. Čehijas tenisiste pēc triumfa Vimbldonā veikusi kāpumu pa 22 pozīcijām un ieņem desmito vietu.

WTA ranga pirmo vietu pārliecinoši saglabā poliete Iga Švjonteka, kurai arī pēc Vimbldonas nemainīgi seko Koko Gofa, Arina Sabaļenka un Jeļena Ribakina. Vimbldonas fināliste Žasmīne Paolīni no septītās vietas pakāpusies uz piekto, uz sesto pozīciju nobīdot Džesiku Pegulu.

No Latvijas tenisistēm vēl WTA rangā 122. vietu ieņem Darja Semeņistaja, kurai kritums pa 14 pozīcijām, 319. vietu ieņem Diāna Marcinkeviča, 368. vietā ir Anastasija Sevastova, 396. vietā – Daniela Vīsmane, 668. vietā – Kamilla Bartone, 1160. vietā– Valērija Kargina, bet 1211. vietā – Margarita Ignatjeva.

Savukārt vīriešu tenisa ATP pasaules rangā labākais no Latvijas tenisistiem Roberts Štrombahs pakāpies pa 24 vietām un ieņem 428. vietu, pēc 109 vietu kāpuma uz 686. vietu pakāpies Kārlis Ozoliņš, bet Mārtiņš Rocēns ieņem 1665. vietu.

Pēc Vimbldonas čempionāta ATP ranga labāko sešiniekā izmaiņas nav notikušas. Līderis joprojām ir itālis Janniks Sinners, kuram seko Vimbldonas finālists Novāks Džokovičs, Vimbldonas čempions Karloss Alkarass, Aleksandrs Zverevs, Daniil Medvedevs un Alekss de Minors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!