Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko piektdien cieta zaudējumu Toronto "WTA 1000" sērijas turnīra astotdaļfinālā.

Latvijas tenisiste, kura WTA rangā ieņem 11.vietu un šajā turnīrā ir izsēta ar ceturto numuru, ar 2-6, 1-6 zaudēja amerikānietei Teilorei Taunsendai (WTA 71.).

Pirmo setu Ostapenko sāka ar zaudētu savas serves geimu, taču jau nākamajā geimā atspēlējās. Tomēr Latvijas tenisistes trešais un piektais zaudētais geims noteica pirmā seta uzvarētāju.

Arī otro setu ar servi sāka Ostapenko, geimu zaudējot "sausā", bet trešo geimu - pēc divām pēc kārtas atspēlētām breikbumbām.

Sesto geimu Taunsenda uzvarēja "sausā", bet septītajā panāca uzvaru ar pirmo mačbumbu.

Jau vēstīts, ka Ostapenko no pirmās kārtas bija brīva, bet otrās kārtas mačā ar 3-6, 7-6 (7:3), 6-2 pārspēja Paulu Badosu (WTA 40.) no Spānijas.

Par astotdaļfināla sasniegšanu Ostapenko nopelnīja 120 pasaules ranga punktus.

Taunsenda turnīra pirmajā kārtā ar 6-3, 3-1 bija vadībā pret ukrainieti Darju Jastremsku (WTA 27.), kura maču nespēja pabeigt traumas dēļ, bet otrajā kārtā ar 6-0, 6-2 sagrāva kanādieti Marinu Stakušiču (WTA 160.).

27 gadus vecā Ostapenko un gadu vecākā Taunsenda savā starpā WTA līmeņa turnīros iepriekš bija aizvadījušas vienu maču. Abas tikās 2018.gada ASV atklātā čempionāta otrajā kārtā, un Latvijas pirmā rakete toreiz uzvarēja trīs setos - 6-4, 6-3, 6-4.

Ceturtdaļfinālā Ostapenko un Taunsendas mača uzvarētāja tiksies ar amerikānieti Emmu Navarro (WTA 15.) vai Martu Kostjuku (WTA 20.) no Ukrainas.

Ostapenko duetā ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku trešdien piedzīvoja zaudējumu dubultspēļu sacensību astotdaļfinālā, sacensības beidzot ar 120 pasaules ranga punktiem.

Toronto "WTA 1000" turnīrs cietā seguma laukumos norisināsies līdz 11.augustam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!