Foto: Edijs Pālens/LETA/LOK

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko šonedēļ piedalās Sinsinati WTA 1000 punktu turnīrā Sinsinati, kur pirmajā mačā tiksies ar Armēnijas pārstāvi Elīnu Avanesjanu.

Ostapenko, kura WTA rangā ieņem 11. vietu, turnīrā izlikta ar astoto numuru un sacensības sāks ar otro kārtu. 21 gadu vecā Avanesjana pasaules rangā ieņem 60. vietu. Viņa sacensības sāka ar pirmo kārtu, kurā ar 6-4, 7-5 pieveica kanādieti Bjanku Andresku.

Ostapenko un Avanesjanas duelis, visticamāk, notiks ceturtdien. Abas tenisistes savā starpā profesionālos turnīros tikušās vienu reizi, pērnā gada ASV atklātā čempionāta jeb "US Open" otrajā kārtā trīs setu cīņā ar 6-3, 5-7, 7-5 uzvaru svinot Ostapenko.

Ostapenko pagājušajā nedēļā spēlēja Toronto 1000 punktu turnīrā, kur sasniedza trešo kārtu. Pēc Toronto turnīra Latvijas tenisiste WTA rangā saglabājusi 11. vietu, tomēr punktu ziņā pietuvojusies TOP 10.

Turnīrā Sinsinati Ostapenko piedalās arī dubultspēlēs, kur spēlē duetā ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku. Pirmās kārtas mačā Latvijas un Ukrainas apvienotais duets ar 6-3, 6-2 pieveica Lorenu Deivisu un Robinu Montgomeriju no ASV. Nākamajā kārtā Ostapenko un Kičenoka tiksies ar slovākieti Terēzu Mihalīkovu un britu tenisisti Olīviju Nikolsu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!