Foto: Kadrs no video

Aizvadītajā nedēļas nogalē Sinsinati tenisa turnīra astotdaļfināla spēle starp kanādieti Fēliksu Ožē-Aliasimu un britu Džeku Dreiperu noslēdzās ar diezgan lielu skandālu, kad tiesnesis nepamanīja, ka uzvaru nesošais sitiens netika izpildīts pareizi.

Ožē-Aliasims astotdaļfināla spēlē ar rezultātu 7-5, 4-6, 4-6 piekāpās Dreiperam, tomēr izšķirošā punkta izspēle pēc šī dueļa tika apspriesta vēl ilgāku laiku.

Trešā seta desmitajā geimā Dreipers ieguva divas mačbumbas, bet pirmo kanādietis atspēlēja. Ožē-Aliasims darīja, ko varēja, lai atspēlētu arī otro, tomēr brits pie tīkla šķietami uzņēma bumbiņu, gūstot uzvaru nesošo punktu. Kanādietis sāka diskusiju ar tiesnesi, norādot, ka bumbiņa no Dreipera raketes vispirms atsitās pret zemi un tikai tad pārlidoja pāri tīklam, un šāds sitiens nav atļauts.

"Vai tu neredzēji, ka bumbiņa no viņa raketes atsitās pret zemi?" tiesnesim vaicāja Ožē-Aliasims. "Tu tagad pametīsi kortu, bet šī epizode būs visur. Un tas izskatīsies smieklīgi. Es runāju nopietni, tas izskatīsies smieklīgi."

Pats Dreipers neiebilda pret punkta pārspēlēšanu, arī līdzjutēji sauca, lai punkts tiktu pārspēlēts, bet tiesnesis savu lēmumu nemainīja un spēle noslēdzās.

"Mans turnīrs šeit Sinsinati beidzās neveiksmīgi, bet es ceru, ka mēs atradīsim veidu, kā risināt šīs situācijas objektīvāk. To sakot, mani joprojām iedrošina līmenis, kurā šonedēļ spēlēju. Tagad laiks doties tālāk un koncentrēties uz gatavošanos "US Open"," svētdien sociālajā tīklā "X" rakstīja kanādietis.

Savukārt Dreipers Sinsinati turnīra turpinājumā ceturtdaļfinālā ar 4-6, 2-6 piekāpās norvēģim Holgeram Rūnem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!