Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas vadošā tenisiste Jeļena Ostapenko jaunākajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā, kas publicēts naktī uz otrdienu, atgriezusies pirmajā desmitniekā.

Ostapenko no 11. pakāpusies uz 10. pozīciju. Viņa iepriekšējā nedēļā aizkļuva līdz Sinsinati WTA 1000 punktu turnīra otrajai kārtai, ar ko bija gana, lai atgrieztos ranga pirmajā desmitniekā. Tajā tenisiste nav bijusi trīs mēnešus jeb kopš maija, bet šonedēļ Ostapenko nav paredzēta dalība kādā no turnīriem, jo viņa gatavojas ASV atklātajam čempionātam.

Vienas pozīcijas kāpums arī Latvijas otrajai raketei Darjai Semeņistajai, kura tagad rangā ieņem 135. vietu. Viņa otrdien "US Open" kvalifikācijas pirmajā kārtā tiksies ar Leu Boškoviču no Horvātijas (WTA 167.). Tikmēr sešu pozīciju kāpums ir Diānai Marcinkēvičai (WTA 319.), bet traumas dēļ nespēlējošā Anastasija Sevastova tagad atrodas 365. vietā. Savukārt Daniela Vismane ir 426. pozīcijā, Kamilla Bartone atrodas 547. vietā, bet ārpus Top1000 ir Valērija Kargina (WTA 1156.) un Margarita Ignatjeva (WTA 1257.).

Tikmēr dubultspēļu rangā Ostapenko saglabājusi 18. pozīciju, kamēr četru pozīciju kāpumi ir Vismanei un Semeņistajai, kuras turklāt atrodas viena aiz otras 178. un 179. vietā.

Vienspēļu ranga pirmajā vietā joprojām atrodas Polijas tenisiste Iga Švjonteka, kurai tagad seko baltkrieviete Arina Sabaļenka, bet uz trešo pozīciju nokritusi amerikāniete Korija Gofa. Ceturtā joprojām ir Jeļena Ribakina no Kazahstānas, piektā - Jasmīne Paolīni no Itālijas, aiz viņas ir amerikāniete Džesika Pegula un Džena Sjiņveņa no Ķīnas. Veicot kāpumu par vienu vietu, astotā ir čehiete Barbora Krejčīkova, kurai seko Marija Sakari no Grieķijas un Ostapenko.

No ranga pirmā desmitnieka izkritusi amerikāniete Daniela Kolinsa, kura ir uzreiz aiz Ostapenko, atpalikdama vien sešus WTA ranga punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!