Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko kopā ar ierasto pārinieci ukrainieti Ludmilu Kičenoku trešdien ASV atklātajā čempionātā sasniedza otro kārtu.

Latvijas un Ukrainas duets, kas izsētas ar septīto numuru, pirmās kārtas mačā ar 6-3, 6-3 pārspēja amerikānietes Džesiju Einiju un Džesiku Feilu.

Par otrās kārtas sasniegšanu Ostapenko nopelnījusi 130 WTA dubultspēļu ranga punktus.

Jau ziņots, ka vienspēļu turnīrā Ostapenko ar 3-6, 2-6 piekāpās bijušajai pasaules pirmajai raketei Osakai, kura WTA rangā ieņem 85.pozīciju un "US Open" spēlē pirmo reizi kopš 2022.gada.

Vienspēļu turnīrā trešdien Čehijas tenisiste Barbora Krejčīkova, kura šosezon uzvarēja Vimbldonas turnīrā, trešdien piedzīvoja neveiksmi ASV atklātā čempionāta otrajā kārtā. Ar astoto numuru izsētā Krejčīkova (WTA 8.) otrajā kārtā ar 4-6, 5-7 zaudēja kvalifikāciju pārvarējušajai vācietei Elēnai Gabrielai Rusei (WTA 122.).

Krejčīkova šovasar uzvarēja Vimbldonas turnīrā, izcīnot otro "Grand Slam" titulu karjerā. Kopš 2012.gada, kad vienas sezonas ietvaros Serēna Viljamsa uzvarēja gan Vimbldonas turnīrā, gan "US Open", nevienai citai tenisistei nav izdevies to atkārtot.

Vācijas tenisiste trešajā kārtā tiksies ar spānieti Paulu Badosu (WTA 29.), kura otrajā kārtā ar 6-3, 7-5 pārspēja amerikānieti Teilori Taunsendu (WTA 48.) un pirmo reizi karjerā ASV atklātajā čempionātā sasniedza trešo kārtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!