Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV atklātā tenisa čempionāta ceturtdaļfinālā pirmdien, 2. septembrī, iekļuva ar sesto numuru izsētā mājiniece Džesika Pegula un čehiete Karolīna Muhova, kura pasaules rangā ieņem tikai 52. vietu un ir savas valsts septītā rakete.

Muhova, kas pērn "US Open" tika līdz pusfinālam, ceturtās kārtas spēlē negaidīti ar 6-3, 6-3 pieveica sezonas lielāko sensāciju autori itālieti Jasmīni Paolīni, kura bija izsēta ar piekto numuru. Itāliete iepriekšējos divas "Grand Slam" turnīros – Francijas atklātajā čempionātā un Vimbldonā – tika līdz finālam, tomēr tagad nesasniedza ceurtdaļfinālu.

Paolīni lieliski sāka spēli un pēc breika izvirzījās vadībā ar 3-1, bet tad čehiete uzvarēja piecus geimus pēc kārtas. Otrajā setā notikumi bija līdzīgi, tikai šoreiz itāliete bija vadībā ar 3-2 bez breika, bet tad Muhova uzvarēja četrus geimus pēc kārtas. Čehietes trumpis spēlē bija viņas serves, jo Paolīni uzvarēja tikai desmit izspēles, servējot pretiniecei.

Tagad ceturtdaļfinālā Muhova tiksies ar kādreizējo pasaules ranga līderi Karolīnu Vozņacki vai brazīlieti Beatrisi Hadadu Maiu, kura izlikta ar 22. numuru.

Savukārt Pegula ceturtās kārtas mačā divos setos ar 6-4, 6-2 pieveica Diānu Šnaideri. Pegula tagad ceturtdaļfinālā tiksies ar pasaules pirmo raketi Igu Švjonteku vai Ludmilu Samsonovu.

Vīriešu vienspēlēs pirmo reizi karjerā "Grand Slam" turnīra ceturtdaļfinālu sasniedza britu pirmā rakete Džeks Dreipers, kurš izlikts ar 25. numuru. Britu tenisists trīs setos ar 6-3, 6-1, 6-2 pieveica čehu Tomāšu Mahāču. Tāpat ceturtdaļfinālā iekļuva Daniils Medvedevs, kurš zaudēja tikai četrus geimus un arī trīs setos ar 6-0, 6-1, 6-3 pieveica portugāli Nuno Boržesu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!