Foto: Romāns Kokšarovs/LOK

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko pārī ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku trešdien, 4. septembrī, sasniedza ASV atklātā čempionāta finālu sieviešu dubultspēlēs. Pusfinālā Ostapenko/ Kičenoka pārliecinoši divu setu cīņā ar 6-1, 6-2 pieveica Veroniku Kudermetovu un Čaņu Haočinu no Taivānas.

Finālā Ostapenko/ Kičenoka tiksies ar čehieti Katerinu Siņakovu un amerikānieti Teilori Taunsendu, kuras izliktas ar trešo numjuru, vai Kristinu Mladenoviču no Francijas un Suai Džanu no Ķīnas.

Ostapenko trešo reizi karjerā un otro reizi šogad spēlēs "Grand Slam" finālā dubultspēlēs. Gada sākumā Ostapenko kopā ar Kičenoku sasniedza Austrālijas atklātā čempionāta ("Australian Open") finālu, bet 2019. gadā kopā ar zviedru Robertu Lindstedu spēlēja Vimbldonas jaukto dubultspēļu finālā.

Spēli ar servi sāka Latvijas/Ukrainas duets, uzvarot piecus pirmos geimus un septītajā geimā izmantojot pirmo setbumbu. Otro setu ar servi sāka pretinieces, taču trīs pirmos geimus uzvarēja Ostapenko ar Kičenoku. Ceturtajā geimā ar ceturto breikbumbu pretiniecēm izdevās vienu punktu atgūt, pēc piektā geima pietuvojoties līdz 2-3. Tomēr atlikušos trīs geimus uzvarēja Latvijas/Ukrainas pāris, punktu mačam pieliekot ar pirmo no divām mačbumbām.

Uzvarētājas bija pārākas visos galvenajos statistikas rādītājos, atskaitot netveramas serves (0:2) un dubultkļūdas (1:0). Visā mačā Ostapenko ar Kičenoku uzvarēja 60 no 95 izspēlēm.

Par iekļūšanu finālā Ostapenko ir nopelnījusi 1300 pasaules dubultspēļu ranga punktu.

Latvijas/Ukrainas pāris pirmās kārtas mačā ar 6-3, 6-3 pārspēja amerikānietes Džesiju Einiju un Džesiku Feilu, otrajā kārtā ar 6-3, 6-3 pieveica japānieti Makoto Ninomiju un ķīnieti Dzjanu Sjiņjuju, astotdaļfinālā ar 6-3, 7-6 (7:5) uzvarēja brazīlieti Beatrisi Hadadu Maju un Vācijas tenisisti Lauru Zīgemundi, kuras turnīrā ir izsētas ar 12.numuru, bet ceturtdaļfinālā ar 7-6 (7:2), 6-4 pārspēja Kazahstānas pārstāvi Annu Daņilinu un krievieti Irinu Hromačovu.

Iepriekš ziņots, ka "US Open" vienspēļu turnīra pirmajā kārtā Ostapenko ar 3-6, 2-6 piekāpās bijušajai pasaules pirmajai raketei Naomi Osakai no Japānas, bet kvalifikācijas pirmo kārtu nepārvarēja Darja Semeņistaja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!