Foto: AP/Scanpix/LETA

ASV atklātajā tenisa čempionātā noskaidrojušies visi sieviešu un vienspēļu pusfināla dalībnieki, kas turpina cīņu par titulu.

Sieviešu turnīrā ceturtdaļfinālā mājiniece, ar sesto numuru izliktā Džesika Pegula nepilnas pusotras stundas laikā divos setos negaidīti pārliecinoši ar 6-2, 6-4 pieveica pasaules ranga pirmo numuru polieti Igu Švjonteku, 30 gadu vecumā pirmo reizi karjerā sasniedzot kāda "Grand Slam" turnīra pusfinālu.

Pusfinālā Pegula tiksies ar čehieti Karolīnu Muhova (WTA 52.), kura ar 6-1, 6-4 pieveica Brazīlijas pārstāvi Beatrisi Hadadu Maju (WTA 21.). Muhova otro gadu pēc kārtas spēlēs "US Open" pusfinālā.

Citā pusfinālā par vietu finālā cīnīsies Arina Sabaļenka un ASV sportiste Emma Navarro (WTA 12.).

Savukārt vīru ceturtdaļfinālu divos dueļos par pusfināla dalībniekiem kļuva brits Džeiks Dreipers un pasaules pirmā rakete Janniks Sinners.

Ar 25. numuru izliktais Dreipers 127 minūšu ilgā cīņā trīs setos ar 6-3, 7-5, 6-2 pieveica austrālieti Aleksu de Minoru, turpinot uzlabot savu karjeras labāko sasniegumu "Grand Slam" turnīros. 22 gadus vecais britu tenisists pērn sasniedza "US Open" ceturto kārtu, bet šogad pirmo reizi karjerā Ņujorkā sasniedza "Grand Slam" ceturtdaļfinālu un tagad arī pusfinālu.

Pusfinālā Dreipers tiksies ar Sinneru, kurš "finālā pirms fināla", kā to nodēvējuši tenisa apskatnieki, divarpus stundu ilgā cīņā ar 6-2, 1-6, 6-1, 6-4 uzvarēja Daniilu Medvedevu.

Otrā pusfinālā par vietu finālā cīnīsies divi mājinieki – Teilors Frics (12. numurs) un Fransiss Tiafo (20. numurs).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!