Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV atklātā tenisa čempionāta sieviešu vienspēlēs cīņā par čempiones titulu tiksies mājiniece, ar sesto numuru izsētā Džesika Pegula un Arina Sabaļenka, kura izlikta ar otro numuru.

Pegula pēdējos trīs gados sasniegusi visu "Grand Slam" turnīru ceturtdaļfinālus, bet ne reizi kādā no tiem nespēja tikt tālāk. Tagad savās mājās Pegula pirmo reizi spēlēs "Grand Slam" turnīra finālā.

Pegula pusfinālā atspēlējās un ar 1-6, 6-4, 6-2 pieveica čehieti Karolīnu Muhovu, kura arī pirms gada Ņujorkā apstājās pusfinālā.

ASV tenisiste vāji iesāka spēli, pirmajā setā uzvarot tikai vienu geimu, bet tad otrā seta sākumā nonākot arī neapskaužamā situācijā – čehiete lauza pretinieces servi, izvirzījās vadībā ar 2-0 un trešajā geimā Muhovai bija breika iespēja. Tad notika lūzums spēlē, Pegula nosargāja savu servi, tad uzvarēja vēl trīs geimus un panāca 4-2 savā labā. Lai gan Muhova breiku atspēlēja un panāca 4-4, divos nākamajos geimos uzvarēja Pegula, panākot mačā līdzsvaru pa setiem.

Izšķirošajā setā Pegula ātri ieguva breika pārsvaru, ko nosargāja līdz mača izskaņai un ar vēl vienu breiku, izmantojot otro mačbumbu, uzvarēja spēli.

Savukārt Sabaļenka pusfinālā pusotrā stundā divos setos ar 6-3, 7-6 (7:2) pieveica ASV tenisisti Emmu Navarro, nepieļaujot amerikāņu finālu.

"US Open" sieviešu vienspēļu turnīra fināls risināsies sestdien, 7. septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!