Foto: Edijs Pālens/LETA/LOK

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko un ukrainiete Ludmila Kičenoka šodien cīņā par uzvaru ASV atklātā čempionāta sieviešu dubultspēļu sacensību finālā tiksies ar Francijas pārstāvi Kristinu Mladenoviču un ķīnieti Džanu Šuai.

Spēle Artura Eša vārdā nosauktajā kortā sāksies plkst.19 pēc Latvijas laika.

Latvijas un Ukrainas duets, kas turnīrā ir izsēts ar septīto numuru, pirmās kārtas mačā ar 6-3, 6-3 pārspēja amerikānietes Džesiju Einiju un Džesiku Feilu, otrajā kārtā ar 6-3, 6-3 pieveica japānieti Makoto Ninomiju un ķīnieti Dzjanu Sjiņjuju, astotdaļfinālā ar 6-3, 7-6 (7:5) uzvarēja brazīlieti Beatrisi Hadadu Maju un Vācijas tenisisti Lauru Zīgemundi, kuras turnīrā bija izsētas ar 12.numuru, ceturtdaļfinālā ar 7-6 (7:2), 6-4 pārspēja Kazahstānas pārstāvi Annu Daņilinu un krievieti Irinu Hromačovu, bet pusfinālā ar 6-1, 6-2 sagrāva sacensībās ar desmito numuru izsētās Čaņu Haočinu no Taivānas un krievieti Veroniku Kudermetovu.

Par iekļūšanu finālā Ostapenko jau ir nopelnījusi 1300 pasaules dubultspēļu ranga punktu.

Neizsētās Mladenoviča/Džana pirmajā kārtā ar 6-2, 6-3 pieveica ar otro numuru turnīrā izsēto internacionālo duetu, kurā spēlē beļģiete Elīze Mertensa un taivāniete Suveja Sje, pēc tam ar 6-2, 4-6, 6-3 apspēlēja Magdu Lineti (Polija) un Peitonu Stērnsu no ASV, ar 6-2, 6-4 - krievietes Mirru Andrejevu un Anastasiju Pavļučenkovu, ar 7-6 (7:2), 6-4 - ar piekto numuru izsētās Nikolu Meliharu-Martinesu no ASV un austrālieti Elenu Peresu, bet cīņā par vietu finālā ar 7-5, 4-6, 6-3 pārspēja turnīra trešās raketes čehieti Kateržinu Sinjakovu un amerikānieti Teilori Taunsendu.

Savā starpā dueti līdz šim nav tikušies.

ASV atklātā čempionāta dubultspēļu finālā Ostapenko ir iekļuvusi pirmo reizi karjerā. Līdz šim labākais rezultāts viņai bija 2019.gadā sasniegtais ceturtdaļfināls.

Duetā ar Kičenoku rīdziniece šosezon pirmo reizi karjerā aizkļuva līdz "Grand Slam" dubultspēļu finālam, iekļūstot "Australian Open" izšķirošajā spēlē.

Mladenoviča "Grand Slam" turnīros sieviešu dubultspēlē ir uzvarējusi sešreiz, četras reizes triumfējot Francijas atklātajā čempionātā un divreiz - Austrālijā. ASV atklātajā čempionātā viņa trešo reizi ir iekļuvusi finālā, bet uzvarēt vēl nav izdevies.

Kopā ar Džanu Mladenovičai Ņujorkā būs pirmais "Grand Slam" turnīra fināls.

Džanai šis ir otrais sacensību fināls ASV atklātajā čempionātā. 2021.gadā kopā ar austrālieti Samantu Stosuru viņa Ņujorkā svinēja uzvaru. Vēl viņas kontā sieviešu dubultspēlē ir 2019.gada uzvarētājas tituls Austrālijā.

Iepriekš ziņots, ka "US Open" vienspēļu turnīra pirmajā kārtā Ostapenko ar 3-6, 2-6 piekāpās bijušajai pasaules pirmajai raketei Naomi Osakai no Japānas, bet kvalifikācijas pirmo kārtu nepārvarēja Darja Semeņistaja.

Sezonas pēdējais "Grand Slam" turnīrs Ņujorkā norisināsies līdz 8.septembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!