Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas vadošā tenisiste Jeļena Ostapenko un ukrainiete Ludmila Kičenoka piektdien, 6. septembrī, kļuva par sezonas noslēdzošā "Grand Slam" turnīra – ASV atklātā čempionāta – uzvarētājām.

Turnīrā ar septīto numuru izliktās Ostapenko/Kičenoka finālā ar 6-4, 6-3 uzvarēja Francijas pārstāvi Kristinu Mladenoviču un ķīnieti Džanu Šuai.

Šis Ostapenko ir pirmais triumfs kādā no "Grand Slam" turnīru dubultspēļu sacensībām. Šogad viņa ar Kičenoku spēlēja Vimbldonas finālā, kur gan piedzīvoja zaudējumu. Savukārt vienspēlēs Latvijas tenisiste ir triumfējusi Francijas atklātajā čempionātā.

Spēli ar servi sāka Ostapenko, Latvijas/Ukrainas pārim uzvarot trīs pirmos mača geimus. Savukārt, servējot Kičenokai, pretinieces septīto geimu uzvarēja "sausā", bet astotajā panāca neizšķirtu – 4-4.

Mača garākajā devītajā geimā, kas ilga pat 13 minūtes, servējot Ostapenko, pretinieces nespēja izmantot piecas breikbumbas, 22 izspēļu geimā punktu ar spēli pie tīkla izcīnot Kičenokai – 5-4. Turpinājumā, servējot Džanai, Kičenokas/Ostapenko duetam bija setbumba, taču tā tika atspēlēta. Otrās setbumbas izspēlē Džana pieļāva dubultkļūdu, kas ļāva Latvijas un Ukrainas pārim ļāva pirmajā geimā triumfēt ar 6-4.

Arī otro setu ar servi sāka Ostapenko. Uzvarot tikai vienā izspēlē, pēc Mladenovičas sitiena pa sāku līniju rezultāts kļuva 1-0 Francijas/Ķīnas pāra labā. Cīņa ritēja punkts punktā, taču astotajā geimā, autā sitot Džanai, nākamās čempiones panāca 5-3 pārsvaru, savukārt turpinājumā nākamo geimu Ostapenko un Kičenoka uzvarēja ar ceturto mačbumbu, tīklā bumbiņu sitot Mladenovičai.

Par uzvaru turnīrā Ostapenko nopelnīja 2000 pasaules dubultspēļu ranga punktu, kas viņai provizoriski WTA rangā ļaus pakāpties jau uz sesto pozīciju. Tik augstu viņa vēl nav bijusi.

Portāls "Delfi" piedāvāja ASV atklātā čempionāta sieviešu dubultspēļu fināla teksta tiešraidi:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!