Foto: AFP/Scanpix/LETA

Par ASV atklātā tenisa čempionāta sieviešu vienspēļu turnīra uzvarētāju sestdien, 7. septembrī, Ņujorkā kļuva Arina Sabaļenka.

Finālā Sabaļenka nepilnu divu stundu ilgā cīņā ar 7-5, 7-5 pieveica mājinieci Džesiku Pegulu. Sabaļenkai šīs trešais "Grand Slam" tituls karjerā, viņai divus gadus pēc kārtas triumfējusi Melburnā "Australian Open", bet tagad arī izcīnījusi "US Open" čempiones titulu.

Abos setos Pegula spēja atspēlēties, tomēr setu galotnē pārāka bija Sabaļenka. Pirmajā setā amerikāniete no 2-5 panāca 5-5, bet tad divus geimus pēc kārtas uzvarēja Sabaļenka. Otrajā setā Pegula zaudēja pirmos trīs geimus, bet tad bija pārāka nākamajos piecos un ieguva vadību ar breiku. Tomēr tad atkal iniciatīvu pārņēma Sabaļenka, ne tikai atgūstot breiku, bet uzvarot četrus geimus pēc kārtas un izcīnot titulu.

"Ak mans Dievs! Nevaru parunāt. Vairākas reizes esmu bijusi tik tuvu "US Open" titulam. Tas ir sapņa piepildījums. Beidzot es saņemu šo skaisto trofeju. Man tas daudz nozīmē," pēc panākuma teica Sabaļenka, kur pērn spēlēja "US Open" finālā, bet pirms tam divas reizes pēc kārtas sasniedza pusfinālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!