Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas vadošā tenisiste Jeļena Ostapenko pēc piektdien gūtā triumfa ASV atklātā čempionāta sieviešu dubultspēlēs jaunākajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) pasaules rangā pakāpusies uz sesto vietu, tādējādi sasniedzot jaunu karjeras rekordu.

Ostapenko pārī ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku piektdien pirmo reizi kļuva par "Grand Slam" turnīra čempionēm, turklāt aizvadītajā vasarā Vimbldonā spēlēja arī finālā. Šādi panākumi dubultspēļu sacensībās ļāvuši šim pārim arī kļūt par sezonas līderēm. Kičenoka tikmēr dubultspēlēs atrodas tieši pirms Ostapenko – piektajā pozīcijā, abām jaunākajā rangā veicot kāpumu par 12 pozīcijām.

Vēl no Latvijas sportistēm dubultspēļu rangā 176. pozīcijā atrodas Darja Semeņistaja, bet 198. vietā ir Daniela Vismane.

Savukārt vienspēļu rangā Ostapenko, kura "US Open" piedzīvoja zaudējumu pirmajā kārtā, vairs neatrodas pirmajā desmitniekā – no 10. pozīcijas viņa nokritusi uz 12. Tikmēr valsts otrā rakete Semeņistaja no 134. pakāpusies uz 125. vietu, bet traumas dēļ nespēlējošā Anastasija Sevastova ir 358. pozīcijā. Diāna Marcinkēviča zaudējusi uzreiz 47 vietas un ir 375. pozīcijā, kamēr Vismane ir 473. rakete pasaulē. Vēl Top1000 no latvietēm atrodas Kamilla Bartone, kura ieņem 508. vietu.

Ranga līderpozīcijās nav izmaiņu un līdere joprojām ir poliete Iga Švjonteka, kurai otrajā vietā seko ASV atklātajā čempionātā uzvarējusī baltkrieviete Arina Sabaļenka. Trešā, veicot trīs vietu kāpumu, ir amerikāniete Džesika Pegula, aiz viņas atrodas Jeļena Ribakina no Kazahstānas, bet piektā ir Jasmīne Paolīni no Itālijas. No trešās uz sesto vietu atkāpusies ASV sportiste Koko Gofa, septītā joprojām ir Džena Sjiņveņa no Ķīnas, kamēr astoto pozīciju, veicot kāpumu par četrām vietām, ir vēl viena amerikāniete Emma Navarro. Pirmo desmitnieku tikmēr noslēdz čehiete Barbora Krejčīkova un grieķiete Marija Sakari.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!