Foto: Romāns Kokšarovs/LOK

Latvijas tenisistes Jeļena Ostapenko ceturtdien, 12. septembrī, Meksikā piedzīvoja sensacionālu zaudējumu Gvadalaharas 500 punktu turnīrā, kurā bija izlikta ar pirmo numuru.

Ostapenko (WTA ranga 12. vieta) pirmā kārta turnīrā bija brīva, bet otrās kārtas mačā Latvijas tenisiste vairāk nekā trīs stundu ilgā trīs setu cīņā ar 3-6, 7-5, 6-7 (0:7) piekāpās Kanādas sportistei Marinai Stakusičai (WTA ranga 155. vieta), neiekļūstot ceturtdaļfinālā. Ostapenko spēles gaitā neizmantoja četras mačbumbas un nenosargāja drošu vadību izšķirošajā setā.

Par zaudējumu pirmajā spēlē turnīrā Ostapenko ieguva tikai vienu ieskaites punktu, bet WTA rangā nākamnedēļ, visticamāk, nepiedzīvos kritumu un saglabās 12. vietu.

Pirmajā setā tenisistes sākumā uzvarēja savus serves geimus, bet seta izskaņā Ostapenko divreiz nenosargāja savu servi, zaudēja trīs geimus pēc kārtas un piekāpās ar 3-6. Otrajā setā tenisistes pirmajos četros geimos jau nekādi nespēja nosargāt savu servi, bet vēlāk Ostapenko nonāca neapskaužamā situācijā – viņa zaudēja savu servi, nonākot iedzinējos ar 3-5.

Ostapenko šajā brīdī lauza pretinieces servi, pēc tam uzvarēja vēl trīs geimus pēc kārtas un panāca izšķirošo setu. Latvijas tenisiste pēc uzvarēta otrā seta pārņēma iniciatīvu, divreiz lauza pretinieces servi un izvirzījās vadībā ar 4-0. Taču Ostapenko katastrofāli aizvadīja spēles galotni – viņa ļāva pretiniecei pietuvoties līdz 5-3, tad devītajā geimā neizmantoja pirmo mačbumbu un zaudēja savas serves geimu. Latvijas tenisistei iespēja pabeigt smago spēli ar uzvaru bija 12. geimā, kad viņa neizmantoja vēl trīs mačbumbas, bet "tie break" izspēlē Ostapenko neguva nevienu punktu, izstājoties no turnīra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!