Foto: Copyright 2024 The Associated Press. All rights reserved

Latvijas vadošā tenisiste Jeļena Ostapenko jaunākajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā piedzīvojusi nelielu lejupslīdi.

Pašmāju vadošā tenisiste noslīdējusi no 13. uz 14. pozīciju. Vēl augusta noslēgumā viņa atradās 10. vietā, taču kopš tā laika pakāpeniski slīdējusi uz leju. Vēdera traumas dēļ Ostapenko nespēlēja 1000 punktu turnīrā Pekinā un šobrīd gatavojas WTA dubultspēļu turnīra noslēgumam.

Tikmēr Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja pakāpusies par deviņām vietām un nu atrodama 129. pozīcijā. Savukārt nopietnu ceļgala traumu ārstējošā Anastasija Sevastova pakāpusies par trim pozīcijām un ir 364. vietā, bet aiz viņas atrodas Diāna Marcinkēviča (381.). Vēl Kamilla Bartone ieņem 510. vietu, kamēr Daniela Vismane ir 579. pozīcijā.

Vienspēļu ranga galvgalī joprojām atrodas poliete Iga Švjonteka, otro vietu saglabā Arina Sabaļenka, trešā ir amerikāniete Džesika Pegula, bet uz ceturto pozīciju pakāpusies Pekinas turnīrā triumfējusī amerikāniete Koko Gofa. Viņai seko Jeļena Ribakina no Kazahstānas un itāliete Jasmīne Paolīni.

WTA dubultspēļu rangā Ostapenko saglabājusi augsto piekto vietu, un viņa duetā ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku ir sezonas līderes. Vēl no Latvijas tenisistēm dubultspēļu rangā Semeņistaja arī veikusi deviņu pozīciju kāpumu un ir 129. vietā. Tālāk ir Vismane (254.) un Marcinkēviča (260.).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!