Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Titulētais spāņu tenisists Rafaels Nadals ceturtdien oficiāli paziņoja, ka pēc šīs sezonas noslēgs savu spilgto karjeru.

"Šodien paziņoju, ka aizeju no profesionālā tenisa," ceturtdien video paziņojumā sacīja 38 gadus vecais Nadals. "Realitāte ir tāda, ka esmu piedzīvojis ārkārtīgi sarežģītus gadus, īpaši pēdējos divus. Nedomāju, ka esmu spējis spēlēt tenisu bez kādiem ierobežojumiem."

Nadala pēdējais uznāciens būs novembrī Malagā gaidāmajā Deivisa kausa finālturnīrā. Viņš jau iepriekš netieši norādījis, ka 2024. gads būs noslēdzošais viņa karjerā. Jau pērn spānis gūžas traumas dēļ izlaida teju visu sezonu.

Spānijas tenisists no sporta aizies kā visu laiku otrais titulētākais tenisists - aiz serba Novāka Džokoviča. Nadals tiek dēvēts par māla karali, jo Francijas atklāto čempionātu viņš uzvarējis 14 reizes, kas ir visu laiku labākais sasniegums. Šajā turnīrā viņš pamanījies uzvarēt 112 no 116 mačiem.

Nadals četras reizes uzvarējis arī ASV atklātajā čempionātā, kā arī pa diviem tituliem viņam ir "Australian Open" un Vimbldonā. Karjeras laikā spānis "Grand Slam" turnīros triumfējis 22 reizes. Džokovičam ir par divām trofejām vairāk. Nadalam arī ir zelti olimpisko spēļu vienspēļu un dubultspēļu sacensībās, kā arī piecas uzvaras Deivisa kausā.

Vai sports tevi aizrauj arī paša dzīvē? Padari to par savas veselības un labas pašsajūtas ķīlu abonē "Delfi Plus" uz vienu vai diviem gadiem un dāvanā saņem 7 vai 30 dienu perioda karti no "MyFitness"! Vairāk par piedāvājumu uzzini šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!