Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas vadošā tenisiste Jeļena Ostapenko jaunākajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā zaudējusi vienu vietu, tādējādi turpinot pakāpenisko lejupslīdi.

Ostapenko rangā no 14. atkāpusies uz 15. vietu. Vēl augusta noslēgumā viņa atradās 10. vietā, taču kopš tā laika pakāpeniski slīdējusi uz leju, tostarp pa pozīcijai zaudējot pēdējās trīs reizes pēc kārtas. Ostapenko gan turpina atlabt no vēdera savainojuma, kas licis izlaist turnīrus, bet viņas atgriešanās plānota sezonas finālturnīrā dubultspēlēs.

Tikmēr Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja atkāpusies par vienu vietu un nu atrodama 130. pozīcijā. Savukārt nopietnu ceļgala traumu ārstējošā Anastasija Sevastova saglabājusi 364. vietu, bet aiz viņas atrodas Diāna Marcinkēviča (386.). Vēl Kamilla Bartone ieņem 504. vietu, kamēr Daniela Vismane ir 575. pozīcijā.

Vienspēļu ranga galvgalī joprojām atrodas poliete Iga Švjonteka, otro vietu saglabā Arina Sabaļenka, trešā ir amerikāniete Koko Gofa, kura pakāpusies no ceturtās vietas, uz to tagad atbīdot tautieti Džesiku Pegulu. Savukārt piektā ir Jeļena Ribakina no Kazahstānas, kurai seko itāliete Jasmīne Paolīni.

WTA dubultspēļu rangā Ostapenko zaudējusi vienu vietu un atkāpusies uz sesto pozīciju, kamēr pirmajā trijniekā ielauzusies viņas ierastā pāriniece, ukrainiete Ludmila Kičenoka, kura nu ir trešā. Vēl no Latvijas tenisistēm dubultspēļu rangā Semeņistaja veikusi divu pozīciju kāpumu un ir 127. vietā. Tālāk ir Vismane (249.) un Marcinkēviča (261.).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!