Foto: Romāns Kokšarovs/LOK

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko pirmdien, 21. oktobrī, publicētajā WTA ranga jaunākajā sarakstā piedzīvojusi vienas vietas kritienu un ieņem 15. vietu, bet par pasaules pirmo raketi kļuvusi Arina Sabaļenka.

Ostapenko sezonas otrā puse nav diez ko veiksmīga un viņa pēc "US Open" piedalījusies tikai vienā turnīrā. Jūlija sākumā Ostapenko tika līdz Vimbdlonas čempionāta ceturtdaļfinālam, bet pēc tam sešās spēlēs gūta tikai viena uzvara. Pēdējos trijos turnīros – arī "US Open" – Ostapenko piedzīvojusi neveiksmi jau pirmajā spēlē.

WTA rangā debijas piedzīvojušas Adelīna Kačinova un Latvijas otrās raketes Darjas Semeņistajas dvīņumāsa Marija Semeņistaja. Kačinova ar 12 punktiem debitējusi 1101. vietā, bet Marija Semeņistaja ar trīs punktiem ir 1386 vietā.

Tikmēr Darja Semeņistaja pakāpusies par piecām pozīcijām un ieņem 125. vietu. Vēl WTA rangā no Latvijas pārstāvēm Diāna Marcinkēviča ieņem 381. vietu, Kamilla Bartone – 503., Daniela Vīsmane – 579., Sabīne Rutlauka – 1061., Margartia Ignatjeva – 1157., bet Valērija Kargina – 1238. vietu.

Par WTA ranga līderi atkal kļuvusi Arina Sabaļenka, kas apsteigusi ilglaicīgu ranga pirmo numuru polieti Igu Švjonteku. Abas tenisistes pagājušajā nedēļā nespēlēja, bet izmaņas notikušas WTA noteikumu dēļ. Pasaules labākajām tenisistēm sezonas gaitā ir jāpiedalās vismaz sešos WTA 500 punktu turnīros, ko abas tenisistes šosezon nav izpildījušas, līdz ar to viņām par nenospēlētajiem turnīriem ir piešķirti 0 punkti. Tas automātiski ietekmē punktu skaitīšanu WTA rangā: Švjontekas punktu skaits no 9785 samazinājās uz 9665, bet Sabaļenka cieta mazāk – viņai punktu skaits no 9716 saruka uz 9706.

Sabaļenka pēdējo reizi WTA ranga augšgalā bija pirms gada, bet kopš tā brīža WTA ranga galvgalī atradās Švjonteka.

WTA ranga labāko sešiniekā vēl atrodas Koko Gofa, Džesika Pegula, Jeļena Ribakina un Žasmīne Paolīni.

Štrombaham kāpums ATP rangā

Latvijas tenisists Roberts Štrombahs jaunākajā Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā ir atguvis 14 pozīcijas un ieņem 410.vietu.

Kārlis Ozoliņš saglabā 679.pozīciju, bet Mārtiņš Rocēns zaudējis vienu vietu un atrodas dalītā 1337.pozīcijā.

Ranga pirmais astotnieks ir palicis nemainīgs un līderis joprojām ir itālietis Janniks Sinners, kuram seko spānis Karloss Alkarass, Aleksandrs Zverevs no Vācijas, serbs Novaks Džokovičs un krievs Daņiils Medvedevs. Sesto vietu saglabā amerikānis Teilors Frics, septītais ir krievs Andrejs Rubļovs, astoto vietu ieņem norvēģis Kaspers Rūds.

Bulgārs Grigors Dimitrovs ir par vienu vietu augstāk un atrodas devītajā pozīcijā, pasteidzot austrālieti Aleksu de Minoru, kurš noslīdējis par vienu vietu zemāk un noslēdz pirmo desmitnieku.

Dubultspēļu rangā par karjeras noslēgšanu paziņojušais Miķelis Lībietis ieņem 471.pozīciju, Štrombahs (877.) atguvis divas vietas, Rocēns pakāpies par 13 ailītēm uz dalītu 1598.vietu, Ozoliņš atguvis astoņas vietas (dalīta 1739.), bet Daniels Tens pakāpies piecas vietas uz augšu (dalīta 2236.)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!