Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko otrdien pārvarēja Birmingemas "WTA 250" turnīra pirmo kārtu, ar 6-2, 5-7, 6-1 pieveicot Čehijas tenisisti Lindu Noskovu.

Ostapenko par iekļūšanu otrajā kārtā nopelnīja 30 ieskaites punktus, bet tas neļaus uzlabot savas pozīcijas WTA rangā, jo pērn viņa Birmingemā izstājās tieši otrajā kārtā. Tagad otrajā kārtā Ostapenko tiksies ar 43 gadus veco, leģendāro Venusu Viljamsu, kas pirmajā kārtā ar 7-6 (7:5), 4-6, 7-6 (8:6) pieveica itālieti Kamilu Džordži. Atsevišķos turnīros spēlējošā Venusa Viljamsa uz šīm sacensībām saņēmusi īpašu ielūgumu jeb "wild card".

Ostapenko spēli sāka ar diviem breikiem, ātri izvirzoties vadībā ar 4-0. Pirmo setu Latvijas tenisiste uzvarēja droši ar 6-2, bet problēmas viņai radās otrajā setā. Sākumā Ostapenko atspēlējās no 3-5 un panāca 5-5, bet tad zaudēja nākamos divus geimus. Pašai servējot, 12. geimā Ostapenko bija vadībā ar 40-0, tomēr čehiete pamanījās no šādas situācijas iziet kā uzvarētāja, panākot izšķirošo setu mačā.

Izšķirošajā setā jau pirmajā geimā Ostapenko lauza pretinieces serves geimu, bet tad uzvarēja piecus no nākamajiem sešiem geimiem, droši svinot uzvaru mačā 100 minūšu ilgā cīņā.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!