Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas labākā tenisiste Jeļena Ostapenko, turpinot gatavoties prestižajam Vimbldonas čempionātam, ceturtdien, 22. jūnijā, Birmingemas turnīra otrās kārtas mačā ar rezultātu 6-3, 5-7, 6-3 pārspēja slaveno Venusu Viljamsu no ASV.

Ostapenko un Viljamsai šī bija trešā savstarpējā spēle, un tā ilga divas stundas un 24 minūtes. Abās 2017.gadā notikušajās spēlēs uzvarēja amerikāniete. Ostapenko WTA rangā šobrīd atrodas 17.vietā un turnīrā izsēta ar otro numuru, bet Viljamsa, kura aizvadīja savu piekto vienspēli šosezon, WTA rangā atrodama 697.vietā.

Pirmajā setā Ostapenko zaudēja serves geimu un nonāca iedzinējos ar 2:3, tomēr turpinājumā viņa ņēma spēles grožus savās rokās un uzvarēja četrus geimus pēc kārtas, kas ļāva izvirzīties vadībā visā spēlē. Otrajā setā spēles gaita atkal izlīdzinājās, bet pēc ceturtā geima Viljamsa pieprasīja medicīnisko pārtraukumu. Pēc tā Ostapenko lauza pretinieces servi un panāca 4-2, savukārt devītajā geimā viņai bija iespēja noslēgt spēli. Taču Viljamsa izšķirošajos brīžos nospēlēja aukstasinīgi un spēja atspēlēties, bet tad seta galotnē viņa divreiz lauza Ostapenko servi.

Tas nozīmēja, ka abām tenisistēm jāaizvada trešais sets. Ostapenko vēl nebija atguvusies no neveiksmes otrajā setā un nonāca iedzinējos ar 0-2, tomēr uzreiz viņa breiku atspēlēja. Spēles galotnē Latvijas tenisiste atkal kontrolēja notikumus kortā, septītajā geimā vēlreiz lauza pretinieces servi, bet tad pretinieces serves geimā ieguva mačbumbu, un šoreiz viņa to izmantoja.

Ostapenko nākamajā kārtā tiksies ar polieti Magdalenu Frehu (WTA 72.). Trešās kārtas sasniegšana Latvijas tenisistei deva 60 WTA ranga punktus.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!