Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko svētdien , 25. jūnijā, triumfēja Birmingemas turnīra finālā, izcīnot savu sesto vienspēļu čempiones titulu.

Ostapenko finālā ar rezultātu 7-6 (10:8), 6-4 pārspēja Čehijas tenisisti Barboru Krejčīkovu.

Pirmajā setā abas tenisistes spēkojās ļoti līdzīgā cīņā, un nevienai no viņam neizdevās lauzt pretinieces servi. Pirmā seta uzvarētājs tika noskaidrots taibreikā, kurā Ostapenko neizmantoja pirmās divas setbumbas. Turpinājumā latviete bija pat iedzinējos ar 7:8, taču galotnē spēja gūt trīs punktus pēc kārtas.

Otrajā setā viss šķietami gāja pēc Ostapenko plāna, un viņa divas reizes lauza pretinieces servi, panākot rezultātu 5-1. Tomēr mača noslēgums izvērtās dramatisks, jo nākamos trīs geimus uzvarēja Krejčīkova. Izšķirošajā geimā Ostapenko nonāca iedzinējos ar 15:30, bet tad viņa guva nākamos punktus, kas ļāva triumfēt turnīrā.

Ostapenko un Krejčīkovas spēles izvērsta statistika aplūkojama šeit

Ostapenko WTA rangā atrodas 17.vietā un turnīrā izsēta ar otro numuru, bet ranga 12.pozīcijas īpašniece Krejčīkova ir šī turnīra pirmā rakete. Ostapenko ar Krejčīkovu aizvadīja savu septīto savstarpējo spēli. Latviete uzvarējusi piecās no šīm spēlēm.

Iepriekš Ostapenko ir triumfējusi arī "French Open", kā arī Seulas, Luksemburgas, Īstbornas un Dubaijas turnīros. Astoņas reizes finālā latviete ir arī piedzīvojusi zaudējumus.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu. .

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!