Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko Īstbornas "WTA 500" sērijas turnīra pirmajā kārtā tomēr netiksies ar aktuālo sacensību čempioni Petru Kvitovu no Čehijas.

Turnīra organizatori ziņo, ka Kvitova spēles dienā paziņojusi, ka tomēr nespēs aizstāvēt savu čempiones titulu.

"Esmu ļoti sarūgtināta, ka man nākas atsaukt savu dalību no turnīra Īstbornā, tāpēc nevarēšu aizstāvēt savu titulu. Šī ir viena no manām mīļākajām pieturvietām tūrē. Vēlu viesiem iesaistītajiem lielisku nedēļu," paziņojumā rakstīja Kvitova.

Līdz ar to Ostapenko Īstbornas turnīra pirmajā kārtā būs jāspēkojas ar citu čehieti Barboru Stricovu, kuru Latvijas tenisiste uzvarējusi abās savstarpējās spēlēs.

WTA rangā 37 gadus vecā Stricova ierindojas 677. vietā, bet Ostapenko – 17. Abu tenisistu mačs risināsies otrdien pulksten 14:30.

Ostapenko pagājušajā nedēļas nogalē triumfēja Birmingemas "WTA 250" turnīrā, izcīnot savu pirmo titulu šosezon. Pirms tam viņa sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā Austrālijā sasniedza ceturtdaļfinālu, taču nākamajos turnīros līdz Romas "WTA 1000", kurā sasniedza pusfinālu, vienspēlē tālāk par trešo spēli nebija izdevies tikt.

2021.gadā Ostapenko kļuva par Īstbornas turnīra čempioni, finālā uzvarot igaunieti Aneti Kontaveitu, un pērn bija tuvu titula nosargāšanai, taču finālā zaudēja Kvitovai ar 3-6, 2-6.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!