Foto: Publicitātes foto

Latvijas otra labākā šī brīža tenisiste Darja Semeņistaja trešdien, 28. jūnijā, pārvarēja Vimbldonas čempionāta kvalifikācijas otro kārtu, pietuvojoties savam pirmajam "Grand Slam" pamatturnīram.

Prestižā Vimbldonas čempionāta atlases otrajā kārtā 20 gadus vecā Semeņistaja (208. vieta WTA rangā) ar 6-4, 6-1 pieveica tenisa veterāni, kādreizējo pasaules ranga otro raketi Veru Zvonarevu (788. vieta pasaules rangā).

Pirmajā setā Semeņistaja trešajā geimā lauza pretinieces servi, izvirzījās vēlāk vadībā ar 3-1, bet tad zaudēja serves geimu, ļaujot pretiniecei panākt 3-3. Semeņistaja uzreiz atkal lauza pretinieces servi, šoreiz vadību nosargājot un uzvarot setā ar 6-4.

Otrajā setā Semeņistaja viegli izvirzījās vadībā ar 5-0, bet tad negaidīti zaudēja serves geimu. Nākamajā geimā Semeņistaja atspēlējās, lauza pretinieces servi un nodrošināja sev iekļūšanu atlases finālā.

Tagad izšķirošajā spēlē par iekļūšanu Vimbldonas čempionāta pamatturnīrā Semeņistaja tiksies ar beļģieti Grētu Minnenu, kura izlikta atlasē ar 13. numuru un pasaules rangā ir 121. vietā.

Semeņistaja pirms mēneša spēlēja "French Open" kvalifikācijā, kurā nepārvarēja pirmo kārtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!