Foto: AP/Scanpix/LETA

Zviedrijas tenisists Mikaēls Imers, kurš Tenisa profesionāļu asociācija (ATP) rangā ieņem 51.vietu, saņēmis 18 mēnešu diskvalifikāciju, teikts Sporta arbitrāžas tiesas (CAS) lēmumā.

24 gadus vecais Imers gada laikā trīsreiz nebija sasniedzams antidopinga biroja pārstāvjiem analīžu ņemšanai. Pirmajās divās epizodēs viņš savu vainu atzina, bet trešajā gadījumā, sportistam mainot viesnīcu, viņa aģents nebija ievadījis nepieciešamo informāciju.

Pērnā gada jūnijā CAS attaisnoja sportistu, taču Starptautiskā Tenisa federācija (ITF) iesniedza apelāciju un pieprasīja divu gadu diskvalifikāciju, jo tika konstatēts, ka kā profesionālam un pieredzējušam sportistam viņam arī trešajā pārkāpumā bija augsta vainas pakāpe.

CAS daļēji apmierināja ITF apelāciju un 24 mēnešu diskvalifikācijas vietā sportistu atstādinājusi uz 18 mēnešiem.

Aprīlī Imers rangā sasniedza rekordaugsto 50.pozīciju. Karjeras laikā viņš nav izcīnījis ATP titulus, vistuvāk tam esot 2021.gadā, kad piedzīvoja zaudējumu Vinstonas-Seilemas "ATP 250" turnīra finālā.

Šogad Vimbldonā viņš pirmo reizi karjerā pārspēja ranga pirmā desmitnieka tenisistu, pārspējot devīto numuru Teiloru Fricu no ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!