Foto: AP/Scanpix/LETA

ATP ranga ceturtās vietas īpašnieks Dānijas tenisists Holgers Rūne pirmdien piedzīvoja zaudējumu ASV atklātā čempionāta pirmajā kārtā.

Ar ceturto numuru izsētais dānis ar rezultātu 3-6, 6-4, 3-6, 2-6 piekāpās spānim Roverto Karvajesam-Baenam (ATP 63.), kurš pirmo reizi karjerā uzvarēja pirmā desmitnieka tenisistu.

Māla seguma speciālists Karvajess-Baena, kurš profesionālajā tenisā ir desmit gadus, nevienā no "Grand Slam" turnīriem nav ticis tālāk par trešo kārtu. Iepriekšējos 13 mačos ar "top10" tenisistiem viņš bija piedzīvojusi zaudējumus.

Savukārt piektā rakete Kaspers Rūds no Norvēģijas pārvarēja pirmo kārtu, ar rezultātu 7-6 (7:5), 3-6, 6-4, 7-5 (7:6) pārspējot amerikāni Emīlio Navu (ATP 154.). Rūds izcīnīja savu 200.uzvaru karjerā un nākamajā kārtā tiksies ar ķīnieti Džanu Džidžeņu (ATP 67.).

Vieglu uzvaru pirmajā kārtā izcīnīja ranga desmitais numurs Fransiss Tjafo, kurš divu ASV tenisistu duelī ar rezultātu 6-2, 7-5, 6-1 guva virsroku pār rīkotāju speciālo ielūgumu saņēmušo Lērneru Tienu (ATP 700.).

Savukārt dāmu konkurencē planētas pirmā rakete sieviešu tenisā poliete Iga Švjonteka ar rezultātu 6-0, 6-1 uzveica zviedrieti Rebeku Pētersoni, kura WTA rangā ieņem 86.vietu.

Pēdējos 16"Grand Slam" turnīru pirmās kārtas mačos Švjonteka vidēji spēlē zaudējusi tikai 4,2 geimus.

Otrajā kārtā Švjonteka cīnīsies ar Austrālijas pārstāvi Darju Sevilu (WTA 322.).

Pārliecinoši pirmo kārtu pārvarēja arī ranga desmitās pozīcijas īpašniece čehiete Karolīna Muhova, kura ar 6-4, 6-0 bija pārāka pār austrālieti Stormu Hanteri (WTA 158.). Turpretī neveiksmi cieta astotā rakete Marija Sakari, grieķietei ar rezultātu 4-6, 4-6 atzīstot spānietes Rebekas Masarovas (WTA 71.) pārākumu.

ASV atklātais čempionāts, kas ir sezonas pēdējais "Grand Slam" turnīrs, norisināsies līdz 10.septembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!